ЛУДОГОРЕЦ ОТСТРАНИ ПАРТИЗАН (БЕЛГРАД) (СНИМКИ и ВИДЕО)

Снимки: donbalon.eu
Българският шампион Лудогорец постигна така мечтания пробив в Европа във второ си поредно участие в турнирите. Лудогорец победи за втори път Партизан, този път в Белград, и се класира за финалния плейоф за влизане в групите на Шампионската лига.

Дори и да загуби в следващия тур, тимът от Разград си гарантира минимум още 8 мача в групите на Лига Европа. Освен това родният шампион допринесе немалко за българския клубен коефициент в УЕФА и си осигури огромни приходи от наградния фонд на двата турнира на Стария континент.

Успехът на Лудогорец с 1:0 на "ЮНА" в Белград дойде след много търпение и организирана игра. Победният гол вкара Христо Златински от дузпа две минути преди края на редовното време.



Двубоят започна по-силно за домакините. В 6-ата минута Иван Иванов застраши вратата на Лудогорец със задна ножица от средата на наказателното поле.

От този момент нататък разградчани започнаха да пресират по-активно и стигнаха до първото чисто положение в мача. Иван Стоянов се отскубна от Обрадович, напредна към вратата, но се засуети и не успя да нанесе точен завършващ удар.

Подкрепяни от многобройната си и активна агитка сърбите вдигнаха оборотите и поприбраха Лудогорец в неговата половина. Предизвикателствата за вратаря Владислав Стоянов обаче се изчерпаха с няколкото центрирания от игра и от статични положения.

В 31-ата минита Митрович засече поредното центриране и удари горната греда, но се оказа, че нападателят на Партизан е бил в засада.

Десет минути по-късно Лудогорец отново можеше да открие. Вратарят Лукач и бранителят Остоич се сблъскаха пред наказателното поле, а топката попадна у Златински. Халфът стреля от над 40 метра, но не успя да намери опразнената врата. Лукач обаче бе се контузи и бе заменен веднаха от Живко Живкович.

След почивката домакините натиснаха здраво и на два пъти бяха близо до гола. В първия случай Стоянов изби акробатично с една ръка далечен изстрел на Нинкович, а малко по-късно Гърбич изтормози Йордан Минев по левия фланг, но Стоянов отново помогна с изчистване с крак.

Двадесетина минути преди края Безяк затвърди лошото впечатление от играта си и вместо да завърши добра контраатака на Лудогорец, се строполи в наказателното при минимален контакт. В ответната атака Мантула трябваше с шпагат да спира поредното центриране от десния фланг, което този път бе изпратено към вратата на българите по земя.

Последваха много тежки минути за Лудогорец, след като първо Мантула бе близо да си вкара автогол, а след това Минев трябваше да чисти от голлинията след първата неумела намеса при корнер на Владислав Стоянов.



Времето напредваше, а Лудогорец търпеливо изчака своя шанс. Резервата Витиня подхвана контраатака в 86-ата минута, центрира към Безяк, който бе съборен на метър пред вратата на Партизан. Последва дузпа с червен картон, от която точен бе Христо Златински.



Така Лудогорец постигна трета поредна победа в Шампионската лига и с надежда очаква жребия за финалния плейоф.



СТАТИСТИКА И КОМЕНТАРИ
ОЩЕ СНИМКИ