Лудогорец дари 50 000 лв. на клиника "Надежда"

Снимки: Gong.bg
Босът на Лудогорец Кирил Домусчиев, старши-треньора на тима Стойчо Стоев и петима от играчите, придружавани от своите половинки дариха тази сутрин сумата от 50 000 лева на МБАЛ за женско здраве „Надежда“.



Дарението бе прието лично от шефа на болницата д-р Георги Стаменов, като за целта на кратката церемония бяха дошли болшинството от работещите там лекари и медицински лица.



Кирил Домусчиев отбеляза, че това не е първото, но няма да бъде и последното дарение, което той и неговата съпруга Кремена, която също бе гост на събитието, ще направят. От своя страна д-р Стаменов наблегна на факта, че тази инициатива е изцяло идея на семейство Домусчиеви, за което искрено им благодари. Всички се обединиха около идеята, че дарението, което ще отиде за подпомагане на отделението по неонатология на МБАЛ за женско здраве „Надежда“ освен за още и още деца в България, ще подпомогне и евентуално за създаването на нови малки футболисти.



Средствата бяха събрани от благотворителната кампания „Ела на мач! Спаси живот на бебе!“, която течеше по време на домакинските мачове на Лудогорец от груповата фаза на Лига Европа. 20% от приходите от билети на трите двубоя бяха отделени за каузата, а днес символичния чек бе връчен от ръководството на Лудогорец.

Gong.bg

Още по темата