Лудогорец обра наградите на "Футболист на годината"

Снимки: LAP.bg
Лудогорец прибра куп отличия в анкетата "Футболист на годината". Церемонията се проведе в четвъртък вечерта в София. Стойчо Стоев бе определен за треньор №1, а негови подгласници са националният селекционер Любослав Пенев и бившият наставник на "орлите" Ивайло Петев, който в момента води кипърския АЕЛ.



Владислав Стоянов бе избран за най-добър сред вратарите. Националът, който попадна в идеалния отбор на Лига Европа, спечели с убийствена преднина пред Пламен Илиев от Левски, Георги Петков от Славия и Георги Китанов от Черно море.



Светослав Дяков е №1 сред халфовете. Капитанът на шампионите надделя категорично в битка със Симеон Славчев от Литекс и левскаря Владимир Гаджев.

Марселиньо е най-добрият чужденец в българския футбол. Интересното тук е, че конкуренция на бразилеца правеха други две звезди на Лудогорец - Върджил Мисиджан и Роман Безяк.

Един глас не достигна на Йордан Минев, за да бъде №1 сред защитниците. Националът остана втори зад Валентин Илиев от ЦСКА.



Журналистите определиха Светослав Дяков за №3 в битката за футболист на годината. Втори се нареди капитанът на националния отбор Ивелин Попов, а победител стана Иван Иванов от Базел, който през лятото с екипа на Партизан игра срещу Лудогорец в третия предварителен кръг на Шампионската лига. Както е известно, "орлите" победиха на два пъти сръбския колос - 2:1 в Разград и 1:0 в Белград.

Пресслужба на ПФК Лудогорец