Денчо Бояджиев: Топката е в ръцете на Кирил Домусчиев

Снимка: ludogorec.net
Днес пред журналисти кметът на община Разград Денчо Бояджеив сподели, че в момента усилено и на високи обороти се изработва идейният проект за обновяване на стадион "Лудогорец Арена", така че той да може да приема мачове от висок ранг.

"Топката е в ръцете на собственика на футболния шампион Кирил Домусчиев, ние сме готови. Когато от футболния клуб изготвят проекта, те ще го представят пред Общинския съвет, който ще вземе решение относно участието на Община Разград като партньор, тъй като стадионът е публична общинска собственост.

В края на февруари или началото на март се очаква проектът да бъде готов и да започне изграждането. Става въпрос за високо строителство, цялата трибуна ще бъде съборена, ще се построи сграда с всички комуникации съгласно изискванията на УЕФА за стадион с четири звезди. Ще има четири трибуни.

Докато се строи стадионът, официалните домакински мачове ще се играят в базата "Гнездо на орли", където ще се изградят 2500-3000 седящи места.Там ще се изградят и две-три игрища, пансион за Детско-юношеската школа и хотел.", допълни Бояджиев.

Очаква се община Разград да се включи с 4 милиона лева за ремонта на съоръжението, останалата част ще бъде покрита от собствениците на Лудогорец - Кирил и Георги Домусчиеви. Общата стойност на проекта се очертава да бъде 20 милиона лева.