Над 800 000 зрители гледаха Лудогорец - Лацио в ефира на БНТ

Над 800 хиляди българи останаха повече от два часа на честотата на Българската национална телевизия в четвъртък вечерта, за да наблюдават прякото предаване от националния стадион "Васил Левски" на срещата-реванш от 1/16-финалите на Лига Европа между българския футболен шампион Лудогорец и италианския Лацио. Тимът от Разград стигна до драматично 3:3 в края и елиминира съперника след победата с 1:0 в първия мач в Рим.

Данните на пийпълметричната агенция ГАРБ показват, че срещата по БНТ1 са гледали над 720 хиляди зрители в цялата страна. Впечатление прави, че БНТ е първа в часовия пояс 20:00 - 22:00 часа сред младите активни хора (18-49 години) с 9,5 поцента рейтинг и 30 процента пазарен дял. Още 33 хиляди зрители са предпочели да гледат двубоя в кристално качество по новата програма БНТ HD. Изключително голям брой почитатели на футбола са проследили Лудогорец - Лацио и на live streaming-а на сайта на БНТ - www.bnt.bg. За този времеви интервал те са били над 45 хиляди.

Благодарение на БНТ, цяла България стана съпричастна към еуфорията на победата. Камерите на националната телевизия показаха радостта на феновете не само на националния стадион "Васил Левски", но и в Разград. На 13 март ще бъде първата среща на тима от осминафиналите срещу испанския Валенсия. Зрителите ще могат да видят мача отново пряко по БНТ 1 и БНТ HD, както и реванша на 20 март. Българската национална телевизия притежава правата за всички срещи на българския представител в Лига Европа, а също така предава сигнал и за чужди телевизии. Повторение на историческия мач може да гледате днес от 20:00 часа по БНТ HD.

БНТ

Още по темата