„Железничарите” изковаха равенство срещу Лудогорец (ВИДЕО)

Снимка: Венко Венков
Столичните „железничари” смрачиха настроението на Лудогорец преди важния мач със Стяуа. Срещата започна по отличен начин за гостите, които поведоха още в 9-та минута след индивидуална акция на Абел Анисе и страхотен негов изстрел от границата на наказателното поле.

Повели в резултата, „орлите” наложиха контрол над събитията на терена и можеха да стигнат до по – убедителна преднина. Бърза атака проведена между Мисиджан и Абало изведе Безяк на празна врата, но словенецът демонстрира за пореден път слабата форма, в която се намира и би високо над целта. Още една изгодна ситуация се откри пред Вюра, но и тя бе опропастена, преди домакините да изравнят. Малко след половин час игра, Елтон с бомбен шут матира Чворович от над трийсет метра. До края на полувремето не паднаха повече голове и футболистите се прибраха на почивка при резултат 1-1.

Втората част на мача започна взривоопасно с гол във вратата на шампионите. Само минутка бе изминала, когато Том отбеляза за 2-1. Лудогорец трудно намираше играта си и допусна още няколко опасности пред своята врата и само липсата на късмет, попречи на Локомотив София да отбележи и трети гол. В 61-та минута Върджил Мисиджан излезе очи в очи с Божидар Митрев, но стражът на „червено – черните” изби в корнер. Няколко минутки по – късно, топовен удар на Ешпиньо бе отразен от Митрев, но топката отиде на главата на Роман Безяк, който отново не се справи да я насочи в зеещата празна врата. Неволите на Лудогорец станаха още по – сериозни. В 68-та минута Шоко фаулира в центъра на терена Романов и получи втори жълт картон, което доведе до изгонването му от игра.

Въпреки намаления си числен състав, „орлите” успяха да изравнят. Абел Анисе се превърна в герой за „зелените” за втори път в срещата. Мадагаскарецът стреля от далечна дистанция, а топката рикошира в играч на домакините, за да се озове в мрежата им. Изравнителният гол падна в 83-та минута на двубоя. До края на срещата, шампионите изнесоха играта в предни позиции, като по този начин затрудниха своя опонент, в опитите му да създаде нещо опасно пред вратата на Чворович. В крайна сметка до победен гол за един от двата отбора не се стигна и срещата завърши 2-2.

Статистика и коментари
Запис