Лудогорец е в групите на Шампионска лига! (ВИДЕО И СНИМКИ)

Лудогорец продължава да твори история, а тази вечер на "Васил Левски", написа една от най - славните страници от нея. "Орлите" се превърнаха във втория български отбор, който се класира за групите на Шампионската Лига. В този паметен двубой, между българския и румънския шампион, драмата беше в изобилие.

В редовното време срещата завърши при резултат 1-0, като резервата Вандерсон отбеляза в 90-та минута, след страхотен удар от въздуха и прати мача в продължения.

Преди да се стигне до тях, реваншът на Националния Стадион протече равностойно. Гостите създадоха първата по- сериозна опасност пред вратата на Владислав Стоянов, но тя бе пропиляна от Кешеру в 7-та минута. Разградчани контролираха повече топката, но изпитваха сериозни проблеми в създаването на чисти голови положения. Първото такова се откри едва в 43-та минута, когато Мисиджан не успя да засече остро центриране успоредно на гол линията от Михаил Александров.



След почивката "орлите" взеха инициативата и натиснаха по - сериозно своя опонент. Въпреки това, неубедителни изяви в предни позиции на Мисиджан и Безяк, попречиха на домакините да реализират така важния гол. В 63-та минута в герой се превърна Влади Стоянов, който парира опасен изстрел с глава на Цукала, а след намесата на родния страж, топката се отби и в страничния стълб.

Георги Дерменджиев реагира на случващото се на терена и направи двойна смяна, заменяйки слабият Роман Безяк, с новото попълнение Хамза, а Дани Абало се появи на мястото на Михаил Александров. Малко преди края, треньорът на "зелените" пусна в игра и Вандерсон, който се оказа златният жокер за Лудогорец. Именно Вандерсон в последната минута на добавеното време вкара изключително красив гол и прати срещата в продължение.



В назначените продължения и двата отбора не можаха да създадат голови опасности и мачът отиваше логично към изпълнение на дузпи. В 119-та минута обаче, Владислав Стоянов получи червен картон за нарушение срещу откъсващият се Варела. Българският отбор нямаше право на повече смени и на вратата трябваше да застане полеви футболист. Козмин Моци се нагърби с тежката задача да сложи вратарските ръкавици за дузпите.

Бранителят освен това показа завидно самочувствие и застана зад бялата точка при първия наказателен удар за Лудогорец. След като реализира дузпата, Моци се превърна в герой на вратата, отразявайки два удара от бялата точка на - Първолеску и Ряпа за Стяуа, като по този начин изпрати разградчани, в групите на Шампионската Лига. За Лудогорец пропуск направи Вандерсон, който би втори след Моци, а: Хамза, Кейсара, Марселиньо, Дяков и Ешпиньо бяха безпогрешни за "орлите".



Благодарение на този успех на Лудогорец, химнът на Шампионската Лига ще звучи и в България!

ОЩЕ СНИМКИ

Статистика и коментари

Още по темата