Дерменджиев: Благодаря на момчетата, горд съм

Ето какво сподели старши треньора на Лудогорец Георги Дерменджиев след загубата от Ливърпул с 2-1 в последните минути.

"Аз съм много доволен, от играта, от футболистите. Сами видяхте каква публика, какъв стадион, това е Ливърпул. Имаха няколко ситуации, но те бяха дошли от наши грешки. Не искам да използвам думата равен с равен, знаете какъв е техния бюджет, какъв е нашия.

Искам да поздравя момчетата за играта, за тези 93 минути. Като ситуация (за дузпата) никой не искам да обвинявам. Получи се недоразумение, но такива неща се случват.

Изключително съм доволен. Момчетата играха смело, комбинативно, не оставихме много шансове за нападателите на Ливърпул. Имахме при 0:0 ситуация, при която можехме да отбележим, но така е във футбола. Резултатът е 2:1, всички съжаляваме много, но връщане назад няма. Продължаваме напред. Хората вече ще приемат Лудогорец, специалистите в Европа ще гледат на друго око с този отбор.

Сами знаете каква е стойността на Ливърпул, къде се намират в Англия. Жалко, бяхме близо да вземем точка, при това на митичния „Анфийлд".

При мен няма разочарование. Колкото пъти да гледам мача пак няма да има разочарование. В момента съм оптимист. Работя с много добри футболисти, които могат да играят на европейско ниво.

Този мач ми вдъхва увереност, че можем да вземем третото място в групата. Имаме възможност да продължим за Лига Европа, казвам го отговорно. Реал? Още по-велик отбор от Ливърпул. Добре е за нас, че ще се изправим срещу светилата на Европа и света", коментира Дерменджиев пред камерата на bTV Action.

Още по темата