Блестящ Лудогорец изправи на тръни Реал Мадрид (СНИМКИ и ВИДЕО)

Лудогорец накара Европейския клубен шампион Реал Мадрид, да трепери до последно за трите точки в София. Гостите се наложиха изключително трудно, печелейки с 1-2, след скандална дузпа отсъдена за симулация на Кристиано Роналдо.

Първото полувреме премина на един дъх, като и двата отбора демонстрираха бърз и динамичен футбол. Срещата започна отлично за "орлите", които поведоха още в 6-та минута. Заучено положение от корнер, при което Ешпиньо центрира, а Моци с глава чукна топката към Марселиньо, за да се стигне до попадение във вратата на Касияс. Малко след като "зелените" поведоха, се стигна до дузпа в полза на "Кралския клуб". Роналдо застана зад топката, но бе опроверган от отлично спасяване на Владислав Стоянов.



Малко след пропускът, Роналдо вкара в мрежата на разградчани, но съдията отмени попадението поради спорна засада. Португалецът получи втори шанс от бялата точка в 24-та минута и тогава не сбърка. Отсъждането на вторият единайсет метров наказателен удар бе доста спорно, като остават сериозни съмнения за симулативна игра от Кристиано Роналдо. До края на полувремето повече голове не паднаха и двата отбора се разделиха на почивка при резултат 1-1.



През втората част Реал натисна, но не можеше да отбележи гол. Важни спасявания на Владислав Стоянов и перфектна игра в защита започна да отчайва "кралете". Анчелоти реагира, пускайки Тони Кроос, Хамес Родригез и Карим Бензема в игра, като последният се оказа печелившия жокер. В 77-та минута Марсело центрира и Бензема останал непокрит прати коженото кълбо зад българския страж. До края на срещата, Лудогорец можеше да изравни като най - чистото положение се откри пред Светослав Дяков. Капитанът на "орлите" не успя да отправи успешен удар, след като топката се озова в него от пряк свободен удар, изпълнен от Мисиджан.



Въпреки поражението, Лудогорец за пореден път доказа, че може да се мери с големите във футбола и да радва българските привърженици на най - великата игра.

ОЩЕ СНИМКИ

Статистика и коментари

Още по темата