Първият български отбор с победа в групите на Шампионска Лига е Лудогорец (СНИМКИ и ВИДЕО)

Лудогорец удари Базел с 1:0 в поредния си драматичен мач в Европа през този сезон. Разградчани постигнаха първи успех в груповата фаза на Шампионската лига, както за тях, така и за историята на България. В герой за разградчани се превърна Йордан Минев, който донесе първите 3 точки за своя тим с попадение в последните секунди на срещата, играла се на националния стадион „Васил Левски“.



Гостите играха почти цял мач с човек по-малко, след като Серей Дие бе изгонен още в самото начало на сблъсъка в София.

На врата за българския шампион очаквано застана Владислав Стоянов. Пред него в защита действаха Жуньор Кайсара, Йордан Минев по фланговете и в сърцето на отбраната си партнираха Георги Терзиев и Козмин Моци.

Фабио Ешпиньо и Светослав Дяков пък започнаха в центъра на терена, а по крилата българският шампион разчиташе на Михаил Александров и Дани Абало.

В предни позиции Дерменджиев заложи на Роман Безяк, който бе подпомаган от Марселиньо.
Срещата започна малко изненадващо с натиск на гостите, които в първите минути държаха инициативата.

В 4-ата минута Ембало дори стреля от средна дистанция, но Владислав Стоянов внимаваше и успя да улови.
Пет по-късно и Марселиньо пробва късмета си, но шутът му попадна право в ръцете на Вацклик.

В 17-ата минута се откри и първата сериозна възможност пред „орлите”, след като Ешпиньо намери Марселиньо в наказателното поле на гостите, а последвалият удар с глава бе париран с вещина от стража на швейцарците.

Секунди по-късно дойде и преломният момент в срещата, когато Серей Дие влезе грубо в краката на Моци и бе изгонен с директен червен картон.

Въпреки намаления си числен състав, възпитаниците на Пауло Соуса не се прибраха в половината си, а продължиха да търсят верния път към вратата на Стоянов.

В 28-ата минута българският страж се намеси страхотно, спасявайки с една ръка удар на Гонсалес.
Последваха равностойни минути, в които играта бе съсредоточена в центъра на терена и опасните положения липсваха.

След почивката домакините тръгнаха в по-предни позиции, в опит да стигнат до исторически първи точки в тази фаза на турнира.

В 52-ата минута Дани Абало стреля изненадващо към вратата на Вацлик, но вратарят внимаваше и успя да избие в ъглов удар.

Четири по-късно и Ешпиньо пробва да изненада чехът, но той отново бе на висота.



В последствие гостите успяха да увладеят ситуацията и се затвориха отлично постъпите си към вратата, разчитайки основно на контраатаки.

В 68-ата минута Дерменджиев хвърли на терена Юнес Хамза за сметка на Роман Безяк, а малко след това на терена се появи и Мисиджан.

С тези два офанзивни хода, наставникът на разградчани показа, че целта му е една – 3-те точки в срещата.

В заключителните десетина минута на двубоя Юнес Хамза пропусна на два пъти отлични възможности.

Първо бившият футболист на Ботев бе изпуснат в наказателното поле, но последвалият му удар мина покрай целта.

Йордан Минев пое топктата в половината на гостите, след като напредна няколко метра и стреля, а ударът му изненада Вацик и влетя в мрежата му за 1:0.



Така в крайна сметка Лудогорец зае 2-то място във временното класиране, тъй като има по-добре голова разлика от швейцарците и Ливърпул, които разполагат със същия актив.

sportonline.bg

ОЩЕ СНИМКИ



Статистика и коментари

Още по темата