Юноша на Лудогорец бележи при загубата на България U19 от Израел с 2:1

Юношата на Лудогорец от дубъла - Веселин Любомиров вкара гол за националния отбор на България U19 срещу Израел. Въпреки гола на Любомиров, България загуби с 2:1. Срещата бе от евроквалификациите в тази възрастова група.

В 21-ата минута Юлиян Чапаев предотврати опасност пред вратата на България, след като изчисти топката на метър от голлинията.

След тази ситуация българският тим взе инициативата и това бързо даде резултат. В 30-та минута Кирил Десподов отне топката отляво на противниковото наказателно поле и подаде към Чавдар Ивайлов, който елегантно пропусна топката и изскочилия от втора позиция Веселин Любомиров откри резултата.

Пет минути по-късно българите можеха да водят с 2:0, но гредата спаси домакините от Израел. Мики Орачев проби отляво и пусна топката остро по земята, тя рикошира в защитник и се отби в десния страничен стълб на вратата пазена от Омри Глазер.

В ответната атака Лиор Ейнбром се оказа най-находчив и възстанови статуквото - 1:1.

В последната минута на първата част Емил Стоев центрира от фаул, но ударът на неговия съотборник от „Славия“ Мирослав Иванов мина над напречната греда.

Националите ни започнаха много активно втората част и само три минути след подновяването на играта Чавдар Ивайлов стреля опасно от фаул, но вратаря на домакините отрази неговия удар.

След няколко минути точността на мерника си от пряк свободен удар изпробва и Кирил Десподов, но топката прелетя на сантиметри над напречната греда.

Добри възможности за гол също така имаха капитана Антонио Вутов и Божидар Краев, но за съжаление не успяха да ги оползотворят.

Противно на случващото се на терена, домакините реализираха втори гол чрез Матан Хозез в 80-та минута и спечелиха първи три точки в групата.

България U19: Димитър Митов, Марио Петков, Мирослав Иванов, Юлиян Чапаев, Мики Орачев, Чавдар Ивайлов, Серкан Юсеин, Веселин Любомиров (69-Валентин Томов), Антонио Вутов-капитан (77-Наско Милев), Емил Стоев (46-Божидар Краев), Кирил Десподов;

Треньор: Методи Деянов

Информация: Пресслужба на БФС