Лудогорец спечели турнира „Юлиян Манзаров“ след страхотен обрат срещу черногорци

Поредният сериозен успех постигна школата на Лудогорец. Отборът U17 спечели традиционния международен турнир за юноши до 19 години „Юлиян Манзаров“ в Свищов. На финала момчетата на Атанас Димов и Георги Керкелов направиха невероятен обрат срещу черногорския Единство и го победиха с 3:2, след като изоставаха с 0:2. Момчетата от бившата югорепублика поведоха в резултата след две попадения в 29-ата и 50-ата минута, но талантите от академията на българския шампион показаха невероятен дух и себераздаване, като с голове на Марчело Тенев в 55-ата, Юнуз Юнуз в 74-ата и Живко Станимиров в 86-ата минута стигнаха до триумфа и накараха близо 3000 зрители на стадион „Академик“ в Свищов да ги аплодират.

Авторът на победния гол за Лудогорец – централният защитник Живко Станимиров, бе определен за играч на турнира. „Орлите“, които участват на „Юлиян Манзаров“ за трети път, приключват надпреварата само с победи. В предните два двубоя талантите спечелиха с по 2:0 срещу румънския Стяуа и ЦСКА.

„Радвам се, че сме победители в този силен юношески турнир“, коментира шефът на ДЮШ в Лудогорец Яков Папарков. „Заслужено сме първи. Догодина отново ще се борим, за да спечелим“.

Лудогорец U17 получи купата от бившият национал Трифон Иванов, който в момента е председател на Зоналния съвет на БФС във Велико Търново.

Съставът на Лудогорец срещу Единство: Симеонов, Карачоров, Станимиров, Великов, Юсуфов, Георгиев, Тенев, Маринов, Матеус, Габриел, Мехмед (Юнуз, Захариев, Георгиев, Колев, Бозев)