Козмин Моци: Лудогорец ще е шампион

Снимка: ludogorec.net (архив)
Румънската звезда на Лудогорец Козмин Моци е убеден, че разградчани ще триумфират с шампионската титла в края на сезона. "Аз съм сигурен, че ще сме шампиони. Знам, че ние сме най-добрият тим в българския шампионат. Тази година бе по-трудно за нас. Не започнахме добре, загубихме точки. Отпаднахме в първия кръг на Шампионската лига. Но съм сигурен, че пак ще сме шампиони и искаме отново да играем в Шампионска лига“, каза Моци.

"Сега чакаме да видим какво правим. Досега имахме еднакъв актив с Левски. Аз знам, че имаме същите точки. Така че трябва да играем много сериозно срещу тях в първия кръг. Не знам как да коментирам, че Левски е с пет точки зад нас. Трябва да бием в първия мач в Разград. Ще говоря с Лукин. Той е мой приятел. Добър футболист. Нормално е той да иска да бие Лудогорец, защото никога не е печелил срещу мен", коментира с усмивка бранителя.

"Не е по-лесно за Лудогорец с изваждането на Литекс и ЦСКА. Според мен и сега има добри отбори като Левски, Берое, Славия и Черно море. И аз искам по-принцип да има по-добри и по-големи тимове в българския шампионат и чакам и Локо Сф, и ЦСКА, и Литекс да се завърнат в "А" група. Няма как да кажа аз дали е правилно Литекс да е изваден от първенството. Искам в българския шампионат да останат големи отбори. Нормално е когато ги няма тези три-четири големи клуба нивото да не е същото. И за Лудогорец, и за другите отбори е по-добре да има повече и по-трудни мачове и затова чакам и ЦСКА, Локо Сф и Литекс в елита", допълни румънецът.

"За мен винаги срещу Стяуа е специален мач. Както знаете, прекарах седем години от кариерата си в Динамо Букурещ. Няма как да обичам Стяуа, след като съм играл за Динамо. Това обаче е контролен мач и не е нищо особено. Относно спасяванията на дузпите срещу Стяуа при влизането в Шампионската лига и тогава казах, че повече не искам да слагам вратарски ръкавици“, завърши Моци. Бранителят е възстановен от леката травма, която получи в контролата срещу украинския Заря Луганск (2-1) и ще може да играе срещу Стяуа в неделя от 19 часа.