Лудогорец победи Монтана с 2:0, Кешеру с гол от центъра (ВИДЕО)

Снимка: ludogorec.net (архив)
Лудогорец победи с 2:0 Монтана в мач от 4-ия кръг на Първа лига. Така шампионите събраха шест точки от три мача. Попаденията за разградчани отбелязаха Славчо Шоколаров в 4-ата минута и Клаудио Кешеру в 55-ата. „Орлите“ излязоха с втория състав, тъй като Георги Дерменджиев запази основните си играчи за срещата с чехите.

Двубоят стартира с гол от съблекалнята. Халфът на Лудогорец 2 Славчо Шоколаров изведе домакините напред в 4-ата минута, след като бе изведен сам срещу вратаря от Жуниор Кишада.

В 23-ата минута Маркиньос се възползва от неразбирателство в защитата на "орлите", успя да отнеме и шутира опасно покрай левия стълб на Милан Борян.

В 34-ата минута Витиня намери по отличен начин Кишада, който от два метра не успя да опъне мрежата.

Втората част стартира по подобие на първите 45 минути. Лудогорец отново вкара бърз гол и сложи точка на спора. В 55-ата минута Клаудио Кешеру вкара куриозен гол почти от центъра. Нападателят се пробва да прехвърли Христо Иванов, но ударът му попадна право в ръцете на стража на гостите, който изпусна топката, и тя влетя в мрежата.

В края на мача "зелените" можеха да вкарат трети гол. Витиня центрира остро отляво, Цветелин Чунчуков се извиси над бранителите и отблизо стреля с глава, но не уцели очертанията на вратата.

Преди това Лудогорец направи най-сериозния си пропуск. Денислав Александров и Кешеру излязоха сами срещу вратаря, но не успяха да вкарат. Младокът подаде към румънеца, който се намираше в засада, и по този начин атаката се провали.