Домусчиев: В последните 2 години съм инвестирал над 15 млн. лева в Лудогорец (ВИДЕО)

Снимка: bTV
Днес гост в рубриката "Нека говорят" в предаването на Росен Петров по bTV беше Кирил Домусчиев. Там той сподели, че през последните две години са инвестирани около 15 милиона лева в клуба. Ето какво още сподели Домусчиев.

„В началото отделяхме по 50 хил. лева на година, но в момента нещата са много различни. В последните две години сме похарчили на 15 млн. лева лични пари. Да не говорим за това колко приятели и бизнесмени съм намерил да помагат. Не сме очаквали такива успехи. Най -малкото сме си мечтали да станем шампиони и да постигаме такива неща, които правим днес“, заяви Домусчиев пред Росен Петров.

„Добре е да има силни отбори от провинцията, с които Левски да играе. По този начин и Левски ще се развива. Аз съм от ЦСКА, брат ми от Левски. Нещата с ЦСКА не трябва да са така и ме боли. Да видим, кой ще купи акциите. Ако купи някой няма да е достатъчно. Дано да ги купят, ако наистина парите се изразходят правилно – евала. Не съм оптимист, но дано се случат нещата. Това не е станало за година или две, а е затривано на клуба е в последните 20 години. ЦСКА върви надолу, надолу и е стигнал дъното. Ако имам клуб с 80 млн. бюджет, ще мога да гарантирам на всички акционери, всяка година полуфинал в Европа. В момента нашия бюджет е 5 млн. като не включваме строителните работи, които продължаваме да правим“, продължи шефът на Лудогорец.

Не е само мое мнение, че държавата трябва да помага на футбола. Така е навсякъде в Европа. Или е местна политика или е държавна. Както е в Словакия и Швейцария. Винаги трябва да има частна инициатива. Хората, които ръководят клуба също трябва да осигуряват средства. Аз съм готов да правя това, но искам инициатива и от общината. Когато националния отбор върви скача и се радва пред телевизора, а когато не върви всеки критикува. Бойко Борисов беше един от малкото премиери, които помагаше на футбола. Имаше проект за национален стадион, който не се осъществи. Той беше единствения човек, който помагаше“, каза още Кирил Домусчиев.