Безяк: Много отбори играят затворено срещу нас, но това не ни плаши

Снимка: LAP.bg
Роман Безяк е човекът във форма в Лудогорец. Централният нападател на шампионите влезе в историята с 4-те си гола срещу Любимец преди седмица. За 15 мача през този сезон словенецът има повече голове, отколкото за целия минал шампионат и определено си спечели любовта на феновете.

- Всички чакат доста от теб след 5-те гола в последните 2 кръга.

- Нормално е да се чака повече от централния нападател. Все пак на хората на моя пост това ни е работата. Аз обаче не усещам напрежение или някакви свръхочаквания, тренирам, раздавам се и играя. Радвам се много, че в момента вкарвам и отборът печели. Дано да не спра само с тези 5 гола, а да вкарам още доста до края на сезона.

- Вкарвал ли си досега 4 гола в един мач?

- Не, никога до момента не съм правил подобно нещо, беше ми за първи път. Силно се надявам това да не бъде последното ми такова постижение. В този мач на отбора всичко му се получаваше, показахме добра игра и заслужено се поздравихме с победа над Любимец.

- Взе ли топката от мача с Любимец за спомен?

- Не, не съм я взимал оставих топката на нашия домакин. Ако отново вкарам 4 гола в един мач, задължително ще си я взема за спомен.

- В момента имате много контузени, проблем ли е това?

- Ами много контузени се събраха в последно време, и то в много важен момент. Нямаме много време за почивка, мачовете следват един след друг, но няма какво да се прави. Затова в отбора има толкова футболисти, за да можем да се справяме и с контузии и наказания. Вярвам, че сегашната ситуация няма да ни се отрази.

- Ти лично чувстваш ли умора, изигра доста мачове?

- Не, не се чувствам изморен. В отлично състояние съм. След мачове обикновено си почивам добре вкъщи и се възстановявам бързо.

- На какво се дължи промяната при теб, имаш повече голове, отколкото през целия минал сезон?

- Отдавам го най-вече на адаптацията ми. В началото ми беше много трудно, за първи път излизах от Словения. Не съм имал проблеми в Лудогорец или със съотборниците ми, но просто ми беше трудно. Към края на сезона вече свикнах и нещата се получиха, започнах да вкарвам. Сега се чувствам много по-уверен, играя редовно, вкарвам и съм щастлив. В Лудогорец се чувствам добре и се надявам да не спираме дотук.

- Ти ли промени играта си, или стилът на отбора е по-различен?

- Стилът ни е все един и същ в последните 2 години, не виждам промяна. Ние залагаме на продължително владеене на топката много пасове, мислим само за атаката. Лично на мен това ми харесва. Стилът не се е променил, може би аз се нагодих към Лудогорец и вече резултатите са на лице.

- Само Литекс ли ви е конкурент за титлата?

- Още е много рано да правим такива генерални заключения. Факт е, че Литекс е класен отбор, играха силно срещу нас и ни победиха в Разград. Остават обаче още 24 мача до края на сезона. Може и други отбори да се намесят в битката за титлата, така че да не правим сметки от сега.

- Идва и мач с Черноморец Одеса от Лига Европа, точка или 3 ви класират напред.

- Да, знам че е така. Не си правим обаче сметки, както казах. Нека да играем добре и да победим, нашата цел е да прескочим групата още от началото на турнира.

Симеон Кичуков, вестник "7 дни спорт"