Стойчо Стоев: Не искам дузпа за нас, Златински: Ако отсъдят дузпа, ще я изпълня

Снимка: БГНЕС
Ето какво сподели старши треньора на Лудогорец Стойчо Стоев на официалната пресконференция ден преди срещата с Валенсия в мач-реванш от 1/8 финалите на Лига Европа.

"Играем за себе си, за честа си, за това, което сме постигнали до сега. Това, че резултатът е такъв в първия мач не значи, че ще излезем проформа на терена. Ще се опитаме да покажем добър футбол и да бъдем, най-малко, равностоен противник на Валенсия, а защо не и повече.

Резултатът нито ни освобождава от отговорност, нито ни притеснява. За няколко месеца извървяхме нелош път в международната сцена. Това показва, че сме се надградили като отбор. Всеки мач излизаме с нужната концентрация и увереност и да представим футболна продукция.

За съжаление във футбола винаги има грешки. В бъдеще сигурно пак ще има грешки. Тези грешки, които ги допуснахме, ги анализирахме и предполагам, че няма да се повторят. Футболът, в даден момент, е низ от грешки, след които единият отбор печели. Хубавото е, че се учим и вървим във възходяща линия. След мач е много лесно да се каже къде са грешките. Аз съм доволен от това, което се опитаха да дадат нашите футболисти в първата среща. За съжаление изпуснахме важен момент (говорим за дузпата), може би нещата щяха да тръгнат по-добре за нас, но това е положението.

Ето и какво каза полузащитникът Христо Златински на пресконференцията:

"Ако треньорът ми гласува доверие, ще изпълня дузпата. Дано имаме такава.

Мотивирани сме, за да заличим представянето в първия мач. Надявам се, че ще играем добър футбол и ще успеем да постигнем добър резултат. Добре съм. Имам още лека болка. Тя обаче не ме притеснява и мисля, че няма да имам проблем да играя в следващия мач."