Дерменджиев: Няма да е изненада, ако в бъдеще Лудогорец прескочи групите на ШЛ

Треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев демонстрира сериозно самочувствие и вяра в развитието на отбора му в бъдеще. Той изрази увереност, че "орлите" се нуждаят от съвсем малко, за да могат да прескочат груповата фаза в Шампионската лига и да играят 1/8-финал. В първото си участие в турнира тази година, отборът от Разград завърши на 4-ото място в групата си с 4 спечелени точки, като остана на 3 от втория Базел и на 1 от третия Ливърпул.

"Съжалявам, можеше да вземем още минимум една точка. Това щеше да означава изключително много за нас. Умните хора правят разликата между вътрешното първенство, Шампионската лига и Лига Европа. Много критици се опитаха да ме обвинят за това, че някои мачове от вътрешния шампионат се изиграха на по-ниско ниво, но видяхте, че футболистите показаха изключителен характер и подобриха играта си. Аз вярвам и бъдете сигурни, че няма да е изненада, ако в бъдеще прескочим груповата фаза на Шампионската лига", отсече Дерменджиев.

Наставникът разкри още, че вече се работи по зимната селекция, но няма да е изненада и ако не бъдат привлчани нови футболисти.

"Имаме достатъчен брой състезатели, и то доста качествени. Наблюдаваме футболисти на няколко позиции, но ще ги привлечем само ако е необходимо. Със сигурност те ще бъдат по-висока класа от наличните ни играчи. Иначе няма смисъл да ги взимаме. Но подчертавам, че ще правим селекция само при необходимост. На този етап едва ли ще се разделим и с някои от основните ни играчи. Тези футболисти са доказали качествата си. Ако евентуално пристигнат оферти, собственикът ще реши какво да правим. За момента обаче разчитам на абсолютно всички", каза още специалистът.

Накрая той даде и своята оценка на изминалата 2014 година, която определи като "луда и успешна".

"Това бе една луда година за нас, но интелектуално проведена. Успехите през 2014 година бяха плод на една целенасочена работа. Мисля, че Лудогорец напълно заслужи класирането си с поведението си в Европа, говоря като организация. Цялото ръководство се държа на високо ниво и няма никакви забележки от УЕФА. Бяха посрещнати отбори като Реал, Ливърпул и Базел. Само човек, който не е бил във футбола, не знае колко коства това. Видяхте, че стадионът беше в някаква степен козметично ремонтиран, за да се проведат тези мачове. Пожелавам си през новата година отново да спечелим титлата и да влезем в групите на Шампионската лига. Но трябва да знаете, че в нашия клуб много се държи на думите и те трябва да станат факт. Това е заложено в самия проект. Затова и не трябва да се учудвате на постигнатото до момента", сподели още той.

Вестник "Тема спорт"