След оспорван мач и по един изгонен от двата отбора Лудогорец загуби от Литекс (ВИДЕО)

След оспорван мач и куп проблеми в щаба на орлите Лудогорец загуби от Литекс.

Още преди мача се появиха първите проблеми за Лудогорец. Мисиджан се контузи по време на загрявката и това принуди старши треньора Дерменджиев да разчита на Михаил Александров. В 7-мата минута Вандерсон бе принудително заменен от Абало.

Първото положение пред орлите се появи в 10-тата минута, където след грешка в защитата на Литекс, Кишада и Ешпиньо не успяха да се възползват. Извеждащ пас към Кишада в 20-тата минута, нападателят стреля, но излиза в аут. В 37-мата минута обстановката се нажежи след като Моци, който получи жълт картон в 34-тата минута, получи втори жълт и следователно червен заради изритана топка при спряна игра. Румънецът реагира много бурно, показа неприлични жестове, а на излизане от терена изрита бутилките край него.

Началото на второто полувреме притежанието на топката бе повече за Литекс поради липсата на човек в Лудогорец, но мачът се уравновеси след като Малинов получи втори жълт и респективно червен картон. Резултата бе открит в 85-тата минута, когато при извеждащ пас Асприля вкара за 1:0. В 88-мата минута Барт вкарва топката в мрежата на Баривиейра, но е маркирана засада. След 4-минутно продължение резултата се запазва.

Следващият кръг тимът от Разград се изправя срещу Левски на Лудогорец Арена.

Статистика и коментари