Лудогорец посочи човека, който иска да прогони Кирил Домусчиев

Снимка: ludogorec.net
Легендата на българския футбол Пламен Гетов, който е на работа в Лудогорец, в последно време е едно от най-коментираните имена. Той беше замесен в скандал с вечеря на съдии в Разград. "7 дни спорт" потърси Гетов, за да каже истината за всичко това.

- Г-н Гетов, каква е истината около цялата тази история с вечерята със съдиите?

- Истината е, че се правят много свободни съчинения на мой гръб, като чрез мен се опитаха да компрометират Лудогорец по най-гнусния начин. Длъжностните лица са имали желание да вечерят след мача с Черноморец, защото ги е чакал дълъг път обратно. Уговорката е била делегатът да плати обяда, а вечерята са поели съдиите. Аз се озовах на тази маса случайно. Не сме се чували предварително. Аз бях в същото заведение и в момента, в който реших да си ходя, те ме видяха и ме поканиха да седна на масата. Седнах за малко и го направих от уважение. Познавам тези хора и е нормално да ги уважиш. Възпитанието го изисква.


- Защо обаче се създаде такава истерия?

- Според мен всичко, което стана, е една атака от наши опоненти за първото място. Защо не изкараха този клип преди 6 месеца, когато беше въпросният мач? Просто чакаха удобния момент.


- Защо ви атакуват?

- Защото усещат, че пак ние сме основният конкурент за титлата. Търсят начини да ни дестабилизират, като откажат спонсора ни да инвестира във футбола. Моята прогноза е, че няма да се свърши с това, а атаката ще продължи с нова сила през пролетта. Нали ви прави впечатление как постоянно излиза по нещо срещу Лудогорец и неговия собственик. Последният пример е изказване на Иван Вуцов, който директно атакува Кирил Домусчиев. Вуцов не се появи случайно и няма да се учудя, ако именно той е в дъното на кампаниите срещу Лудогорец след мача с Ботев, защото на много места съзирам дългата му ръка.


- Защо атакува собственика ви Кирил Домусчиев?

- Това е най-учудващото. Първо, Иван Вуцов не е на нивото на нашия собственик, за да го коментира. Той не е забил един пирон, за да коментира човек, който само за една година направи толкова за футбола. Всъщност Вуцов е забил много пирони, но в ковчега на българския футбол. 
Всички знаем, че той е авторът на много от схемите, и се учудвам, че има наглостта да се показва още пред обществеността. Много хора си спомнят как той дирижираше първенствата.

Той определяше кой влиза, кой изпада дори в окръжните групи, а всички сочеха за виновник Батето. Ще ви дам един куриозен пример от историята на Спартак Плевен. В последния кръг на сезон 2001/2002 г. станахме седми с треньор Вили Вуцов. Тогава той напусна и Иван Вуцов, за да докаже на цяла България, че без сина му отборът е за никъде, Спартак Плевен изпадна на плейофите. Тогава беше ликвидиран футболът в този град. И чак сега се съживява.

Ами прокуратурата защо не се заинтересува как жълтата карта на Пажин замина за Украйна? И много други неща знам. Учудващо е, че Левски върнаха този човек на работа и аз се питам каква е целта. Не ми се иска да вярвам, че времето на сивите кардинали се връща във футбола. Това е все едно Лудогорец да ме върнат на терена да бия фаулове, защото все още мога. Аз мога да бия фаулове, Вуцов е майстор на игрите.
Впрочем за мен от устата на Вуцов всичко казано срещу Домусчиев е комплимент, тъй като знаем кой е и мисля, че паметта на хората не е толкова къса. Ясно е, че Левски искат да станат шампиони, но нека не е по вуцовски.


- Говорите с голяма неприязън към него...

- С него се познавам от 1982 г. и всичките му игри са ми ясни. Почти не си говорим, защото той е един от хората, които са изиграли най-лоша роля в моя живот. Достатъчно е само да ви кажа, че заради него вместо една претърпях 5 операции на десния крак. Той скри от мен, че имам скъсана кръстна връзка на коляното, за да играя на световното. Биха ми три обезболяващи инжекции и на мястото, където ми беше обръснат крака 6 месеца не ми поникна косъмче.
Докторите ми казаха, че е имало опасност да ми отрежат крака. Това са стари неща, които аз не мога да забравя. Да не говорим, че 1985 г. преди световното съм имал запитвания от Италия, а той ги е скъсал във футболния съюз, като по този начин ме е лишил от развитие, а да не говорим за финанси.


- Каква точно е длъжността ви в Лудогорец?

- Аз работя в школата, не се занимавам с първия отбор. Част съм от скаутското звено и работата ми е да търся млади таланти. Да ги откривам и да ги убеждавам да дойдат при нас. Когато юношите нямат мачове, гледам първия отбор, защото при нас се работи по един модел и в школата, и при мъжете.

7 дни спорт