Президентът на Лудогорец: Има доста неща да доусъвършенстваме

Президентът на Лудогорец Александър Александров даде интервю пред спортен всекидневник №1. Той бе любезен да сподели всичко по-интересно около шампионите и плановете за бъдещото развитие на клуба.

Г-н Александров, как ви се стори представянето на Лудогорец през есенния дял на шампионата?

- Щом сме на първо място, няма как да не сме доволни. Доста по-трудно е да се задържи, отколкото да се стигне до него. Но всичко е нормално, работим за усъвършенстването на клуба всеки ден.

Какви са шансовете за втора титлата с оглед на факта, че водите само с една точка пред Левски?

- Шансовете за титлата са същите като тези през миналия сезон. Надявам се да се получи както миналата година и интригата да остане до последния мач. Няма лесни победи. Тази година виждаме и други отбори, които са тръгнали по правилния път. Мисля, че ще ни бъде трудно, но така печели българският футбол като цяло.

Много по-силен ли е Левски от миналата година?

- Не е само Левски. ЦСКА, Ботев Пловдив, Литекс са отбори, които имат първо, добра традиция, второ, добра организация, амбиции и мисля, че и те се стараят да показват добър футбол.

Колко нови футболисти да очакваме да видим в Лудогорец?

- Както на няколко пъти други хора от клуба са споделяли, ще преценяваме много внимателно кого да взимаме. И ако взимаме някого въобще, той ще бъде много прецизно подбран. На този етап няма абсолютно нищо, което да се обявява или да се работи сериозно по селекцията.

Откъде дойде тази атака спрямо вас заради съдийските отсъждания?

- Много се изписа и се изговори по този случай. Аз лично не искам да се връщам на тази тема и да коментирам. За мен няма никакви сериозни проблеми. Всеки един отбор трябва да си гледа собствените си проблеми и собствената си паница, както се казва. Съдиите винаги правят грешки. Не само в наша полза, имало е и в наш ущърб много грешки. Има ги навсякъде в Европа. Говори се прекалено много на този тема, която не е от такова значение. Мисля, че вече всичко е приключено.

Когато започнахте да помагате на Лудогорец преди две години, очаквахте ли, че ще се превърнете в такъв фактор?

- Разбира се. Всичко се дължи на всяко едно колелце в нашия клуб и разбира се, на основните благодетели Кирил и Георги Домусчиеви, които прегърнаха нашата кауза. Тя е кауза с идеална цел и обществена значимост и с основна цел да се развива футболът не само на местна основа, но и в региона и защо не на национално ниво.

Какви са бъдещите проекти за развитието на клуба?

- Както казах, имаме стратегия за развитие, която не може да се случи за една или две години. Поетапно се стремим да разширим всяко едно от звената и сегментите на управление, тренировъчен процес, ДЮШ, на бази. Има също доста неща за доусъвършенстване при нас, но мисля, че поетапно ще може да се справим и да вдигаме нивото постоянно.

Споделял ли ви е Кирил Домусчиев, че иска да се откаже след непрестанните атаки срещу него?

- Такива неща не искам да коментирам. Не е имало никога нещо такова. Както сме споменавали нееднократно, ние сме над тези неща. Прекалено се раздуха и се придаде по-голяма значимост, отколкото има, на една или две съдийски грешки. Подготвяме зимните лагери, доста организационна работа имаме, така че вече не можем да се занимаваме с това.

Тема спорт