Лудогорец на гости на маймунките (СНИМКИ)

Снимки: Gong.bg
Футболистите на Лудогорец използваха днешния почивен ден за посещение на най-южната част на Европа – Гибралтарския полуостров. Той се намира на около 40 километра от базата на Лудогорец в Испания – градчето Естепона.

Ивайло Петев взе решение да разведри обстановката след трите поредни загуби, като заведе своите футболисти на британска територия, каквато е Гибралтар. Това наложи някои от чужденците да останат в хотела, тъй като нямат издадени визи за Великобритания. Гибралтар е известен с маймунките Макак, които живеят свободно и населяват планината, която е част от града. Това е единственото място в Европа, където могат да бъдат видени тези маймунки на свобода сред природата и хората. При добър късмет някоя от тях може да се заиграе с вас, а при лош да ви открадне нещо дребно.



Освен това Гибралтар на практика е и най-южната точка на Европа, от която свободно се виждат бреговете на Африка или по-точно Мароко. В планината на Гибралтар могат да се видят части от укрепления от втората световна война, оръжия и бункери, а и се отваря страхотна гледка както към Средиземно море, така и към двата континента – Европа и Африка.

Въпреки добрата екскурзия, която си спретнаха „орлите“ денят започна с тренировка. В нея участваха футболистите, които не играха достатъчно във вчерашната контрола срещу Лех Познан. Освен играчите с паспорти извън ЕС – Ернандес, Милисавлиевич и Кайсара, в хотела остана и възстановяващия се от контузия Шоко, който се готви по индивидуална програма.





Гонг