Лудогорец сам и през пролетта

Шампионът Лудогорец държи най-много козове в борбата за титлата и през този сезон. Разградчани все още запазват най-добрата позиция да атакуват за втора поредна година първото място. Зелените обаче ще трябва да се справят с всичко и всички.

Разградчани не могат да разчитат на никакви съюзници по пътя към златните медали и ще трябва сами да си проправят пътя. По ирония на съдбата единствено Лудогорец може да прецака Лудогорец. Ако тимът на Ивайло Петев върви добре и бие наред, то до края на първенството всичко ще зависи от него. Като възлови мачове се оказват тези в края на сезона - домакинствата срещу Славия и Ботев Пд и мачът с Левски, който е между тях. Белите ще искат да си отмъстят за сагата с Мирослав Антонов, Ботев ще има да чисти стари сметки, а Левски просто няма друг избор, ако иска да вземе титлата. Програмата обаче не е никак лека - отборът има гостувания на Левски и ЦСКА, както и на третия софийски отбор Локомотив Сф. Лудогорец обаче има и важни домакинства - с Литекс, Черноморец, Славия, Ботев Пд и Локомотив Пд.

През зимата Лудогорец се подсили само с трима нови играчи. Дойдоха вратарят Владо Стоянов и халфовете Неманя Милисавлевич и Себастиян Ернандес. В контролите обаче тимът нямаше толкова голям успех. Лудогорец игра със сериозни отбори като Лех Познан, Легия Варшава, Оцелул, Атлетико Паранензе и руските Локомотив М и Спартак М. Балансът в контролите обаче беше 3 победи и 5 загуби. Към края на подготовката шампионите започнаха да показват познатата си игра.

7 дни спорт