Лудогорец се радва на нешлифован диамант - треньорите изумени и притеснени

Снимка: Личен архив
Отборът на Лудогорец притежава истински диамант в редиците си. Това е 18-годишният защитник на "орлите" Тейнур Марем. На този етап името му рядко се споменава в публичното пространство, но ако бранителят продължи да се развива със същото темпо, съвсем скоро може сериозно да нашуми.

Марем стана част от тима на шампионите, след като бе на проби по време на миналогодишното турне на Лудогорец в Англия, където впечатли с изявите си. Младокът, който акостира в тима на разградчани от Сливен, показа завидни умения и по време на лагерите в Турция и Испания. Той дори записа няколко минути в мача срещу Атлетико Паранензе.

Треньорите от школата на Лудогорец истински се възхищават на таланта по време на срещите на юношите. Специалистите твърдят, че централният бранител се отличава от своите връстници и че е с класа над останалите.

Въпреки всичко в Лудогорец има и леки притеснения, които са свързани с бъдещето на Марем. На този етап още не е ясно кога Ивайло Петев смята да му даде шанс за изява. Футболните капацитети, които следят неговото развитие, смятат, че Марем отдавна е надскочил нивото на юношеския футбол и поради тази причина е време да се направи преход към мъжкия.

Това обаче няма да е никак лесно. Положението, в което се намира Лудогорец не позволява на Петев да изчаква талантите да се приспособят към играта на тима.

Не е тайна, че до края на шампионата за Лудогорец всеки мач ще е финал, заради лютата битка, която се очертава с Левски за титлата.

Освен това "орлите" притежават опитни централни бранители като Александър Барт, Любомир Гулдан и Козмин Моци. Не случайно добър млад защитник като Теро Мантула, който изнесе отличен мач срещу ЦСКА през есента, търка пейката.

Съществува и друг вариант - Тейнур Марем да бъде преотстъпен, за да трупа игрова практика. Но тук възниква следният въпрос: Ще попадне ли в благоприятна среда за развитие? Едно е ясно - ситуацията около таланта е сложна и затова трябва много внимателно да се процедира, за да не бъде похабен.

Sportal.bg