Лудогорец ще търси 3 точки в Своге и откъсване с 4 пред Левски

Снимка: ludogorec.net
Намиращият се в миникриза български шампион Лудогорец има нелеката задача да вземе задължител­ни 3 точки на негос­топриемния стадион в Своге. Не е изклю­чено в днешния дву­бой начело на „червено-черното" нападе­ние да застане бив­шият нападател на „орлите" Антонио Павлов.
„Синият" юноша бе част от състава на Ивайло Петев преди две го­дини, когато лудогорци достигнаха до ели­та за първи път в ис­торията си.

Въпреки че наставникът на Лу­догорец не може да се оплаче от сериозни кадрови проблеми, съставът на „зелени­те" не изглежда избистрен. Напрежени­ето тегне като „буре­носен облак" над гла­вата на ловчанлията, който няма право на повече грешки. Сре­щу Пирин (ГД) извън групата останаха гол­майсторът от мина­лия шампионат Иван Стоянов и един от най-добрите централни защитници в пър­венството - Барт, за което Петев понесе много критики.

За разлика от предиш­ния мач, бившият иг­рач на Литекс ще мо­же да разчита на из­търпелите наказание за един двубой Ми­нев и Дяков. За щас­тие на старши треньора на негово раз­положение са и трай­но контузените бра­зилци Кишада и Шо­ко. Имайки предвид болките, които е из­питвал Данчо Минев по време на двубоя на националите сре­щу Малта, нищо чуд­но бранителят да ос­тане на резервната скамейка. Единстве­ният, който със си­гурност няма да по­падне в групата за двубоя в Своге, е стражът Иван Чворович.

В лагера на Локо­мотив (София) ат­мосферата е приповдигната. Столичните „железничари" са амбицирани за добро представяне срещу шампионите. Емил Велев ще заложи са­мо на един чист напа­дател. Кандидати за поста са Крум Бибишков и Антонио Павлов. При всички положения и двамата ще вземат участие в мача. Кокала ще раз­чита в халфовата ли­ния на опитните Борносузов и Румен Три­фонов да поведат съ­отборниците си към успеха. Възможна е появата и на най-но­вото попълнение в лицето на Уилкер.

Вестник "Тема спорт"