Лудогорец U17 пред разпадане

Тимът на Лудогорец на родените през 1996 г., спечелил по-рано този месец бронзовите медали в Елитната юношеска група до 17 години, се разпада. Някои от момчетата вече си намериха отбори, други са в процес на избор.

Браян Марков, например, бивш играч на Пирин 2001 (Благоевград), Векта, Ботев (Пловдив), отново Пирин и Лудогорец, вече е част от школата на Левски. Двама играчи са се запътили към Ботев (Пд). Единствено Кристиян Китов започна подготовка с мъжете на шампиона и сега е на лагера зад граница.

Причина за масовото напускане на Разград на практика е некласирането на Лудогорец за Елитната юношеска група до 19 г. за сезон 2013/2014, като клубът щеше да бъде представен с футболисти, родени 1995-1996 г.

На момчетата от въпросните възрасти е предложено или да играят за старшата в първенството на Елитна Зона Варна, където Лудогорец (94-95) остана на трето място през миналия сезон зад Черно море и Светкавица, или да преминат в мъжки отбори от региона, като останат в полезрението на Разград. Тези опции не са удовлетворили футболистите и техните родители.

По-запознатите ще си припомнят интересната съдба на този набор в Лудогорец. Гръбнакът е от състезатели, които станаха шампиони при децата с ЦСКА преди точно две години. Шест месеца по-късно 6-има, начело с треньора Милан Чирич, се преместиха в Лудогорец, а по-късно ги последваха още неколцина.

Поне на този етап Милан Чирич остава при "орлите". Твърди се, че ще му бъде предложен друг набор.

Viasport.bg