Двама от Лудогорец със здравословни проблеми

Снимка: Gong.bg
Двама от основните футболисти на Лудогорец започнаха подготовката за мачовете от Шампионската лига с леки проблеми. След двубоя с Берое за Суперкупата на България, Козмин Моци и Михаил Александров трябваше да минат прегледи, за да се разбере какво е състоянието им. Крилото се бори със стара травма, която го мъчеше почти цяла пролет. Александров имаше възпаление на външна връзка на коляното и точно заради това пропусна няколко мача от миналия сезон. Преди мача с Берое Ивайло Петев реши да не го рискува.

- Старият проблем се обади и решихме да не викаме дявола. Ще се пазя за Слован, сподели Михаил Александров пред "7 дни спорт".
Козмин Моци също имаше леки проблеми, но те не са толкова сериозни. Румънецът напусна принудително срещата с Берое заради болки в крака. След мача се оказа, че Моци няма разтежение, а крампа, която е засегнала някои от мускулите. Въпреки това от 2 дни румънецът тренира на пълни обороти и ще бъде готов за мача със Слован в сряда.

Вчера от БФС обявиха наказанията след мача за Суперкупата. Капитанът на Лудогорец Светослав Дяков и защитникът на Берое Борислав Стойчев са санкционирани за една среща заради червените си картони. На практика първият пропуска гостуването на Любимец, а вторият - визитата на Славия.

В същото време стана ясен и окончателният състав от 25 души, които бяха картотекирани за мачовете от Шампионската лига. На този етап Ивайло Петев реши да извади от групата Митчел Бургзорг, Жуниор Кишада, Георги Костадинов, както и юношите Тейнур Марем и Георги Костадинов. Димо Бакалов също остана извън финалните 25, тъй като не води пълноценната подготовка в последния месец.

Вестник "7 дни спорт"