ЛУДОГОРЕЦ ОТСТРАНИ СЛОВАН (БРАТИСЛАВА) (СНИМКИ и ВИДЕО)

Снимки: ludogorec.net
Българският шампион Лудогорец най-после счупи каръка в Европа и стигна до победа, с която елиминира първия си опонент в турнирите на Стария континент.

Разградчани играха вдъхновено и смачкаха с 3:0 Слован Братислава на своя стадион в реванша от втория квалификационен кръг на Шампионската лига. Иван Стоянов и Дани Абало на два пъти бяха точни.

Така след загубата с 1:2 в първия мач в Словакия, най-после "орлите" продължиха напред в Европа в дебюта на новия си наставник Стойчо Стоев.



Мачът започна с вихрен натиск от страна на българския шампион. Той даде резултат още при първото положение пред вратаря Путноцки. В 3-ата минута Иван Стоянов получи перфектно центриране от Жуниор Кайсара от десния фланг и падайки виртуозно прониза стража на Слован за 1:0. Това беше перфектният подарък за нападателя по случай 30-ия му рожден ден. Той имаше още един шанс да се разпише, но го пропиля.

Малко след това и Дани Абало излезе в перфектна ситуация, но опита да прехвърли вратаря, вместо да подаде на свободния Роман Безяк и провали шанса. Испанецът обаче се реваншира в 12-ата минута. Той беше изведен зад гърба на защитата отново след перфектно подаване на Жуниор Кайсара. И този път Абало стреля към вратата, но този път успя да промуши топката в мрежата и да направи резултата 2:0.



Този резултат перфектно задоволяваше българския тим, но той се хвърли в атака в търсене и на трето попадение, което на практика да реши абсолютно всичко в битката.

Пропуските пред вратата на Слован обаче следваха един след друг. Абало, Безяк и Марселиньо пропиляха невероятни шансове за трето попадение.

Милинкович и Пелтиер имаха шансове за Слован, но те не затрудниха особено Владислав Стоянов. А в края на полувремето словаците можеха да си отбележат и автогол, но тогава имаха късмет.



Малко след началото на втората част всичко можеше да бъде решено. В 50-ата минута Иван Стоянов получи хитър пас от Христо Златински, но прехвърлящият му удар кацна на напречната греда.

Осем минути по-късно Марселиньо пак се озова на стрелкова позиция, финтира защитник и претендираше за дузпа, но италианският рефер не му даде такава.

В 70-ата минута невероятен пропуск направи и Теро Мантула. Топката се озова на крака му след нескопосан изстрел на Роман Безяк, но от 7-8 метра финландският защитник стреля право във вратаря.

След това пропуските пред вратата на Слован продължиха. Роман Безяк на два пъти и Дани Абало пропиляха суперизгодни положения и надвиснаха кошмарите от предишните мачове с много пропуски.

Те обаче отминаха в 79-ата минута. Тогава Димо Бакалов проби и с перфектен пас изведе Дани Абало сам срещу вратаря на Слован.

Този път вече испанецът нямаше как да сбърка и направи преднината на тима си класическа, с което уби и интригата в този двубой.



До края Слован опита по някакъв начин да промени резултата и крайния изход от този сблъсък, но беше твърде късно.

Лудогорец успя спокойно да опази преднината си, а Димо Бакалов в 85-ата минута пропиля и шанс за четвърти гол. В заключителните секунди родните шампиони треснаха и още една греда чрез Йордан Минев.

В крайна сметка това се оказа всичко в този мач и ако всичко стане, както се очаква, разградчани ще срещнат в следващия кръг сръбския шампион Партизан Белград.



ОЩЕ СНИМКИ
ЗАПИС НА СРЕЩАТА
Статистика и коментари