Иван Стоянов: Ще покажем, че имаме място сред най-добрите

Един от героите за Лудогорец срещу Партизан Иван Стоянов сподели за „Меридиан Мач" впе­чатленията си от мача. Евенту­алното класиране на „зелени­те" в груповата фаза на ШЛ ще предизвика истински фу­рор. Самият футболист смята, че Лудогорец разполага с не­обходимия потенциал да пос­тигне заветната цел. Иван Сто­янов се надява на малко къс­мет при жребия.

- Побе­дихте Партизан и като гост. Твоят коментар?
- Играхме от първата до последна­та минута на върха на възможностите си. Нито за миг не загубихме концент­рация.

- Имаше ли момент в, който бе загубил надежда?
- Въобще не. Още преди среща­та бях убе­ден, че ако не допуснем груба греш­ка, ще про­дължим нап­ред. Видяхте, в първата среща с Партизан пропус­нахме редица положения.

- Трудно ли се иг­рае пред тази фанатизирана публика?
- Определено феновете на Партизан са невероятни. Те подкрепяха отбора си докрай. Ние оба­че си гледахме на­шата работа и ги по­бедихме. След края на мача бях приятно изненадан, като ни аплодираха.

- Сега имате уни­кален шанс да вле­зете в групите на ШЛ. Ще ви стиг­нат ли силите?
- Надявам се да покажем, че имаме място сред най-доб­рите.

- Тръгнаха си опитни играчи от Разград. Това не ви ли притеснява?
- На тяхно място дойдоха други мом­четата, които вижда­те, че ги заместват успешно. Всички футболисти в Лудогорец добре знаят каква отговорност носят на плещите си.

- След идването на Стойчо Стоев ли се промениха нещата?
- Смяната на един треньор винаги се отразява на отбора. В случая за Лудогорец това беше положителен импулс. За­играхме много сил­но, което даде своя резултат.

- Повечето прог­нози бяха песимистични след пораже­нието от Слован в първата среща.
- Това бе в самото начало. За щастие намерихме сили да се справим с тази трудна ситуация. Гледаме само нап­ред. Няма смисъл да се връщаме назад.

- Ти си един от играчите с най-дъ­лъг стаж в отбора. Чувстваш ли се ли­дер?
- В Лудогорец ня­ма лидер. Ние игра­ем като едно цяло. Виждате, че всички момчета получават шанс за изява. Във всеки момент може да загубиш титуляр­ното място или об­ратното.

- Предстои мач с ЦСКА. Какво очакваш от него?
- За мен е важно Лудогорец да бие ЦСКА. И да зарад­ваме всички привър­женици на футбола от града. Излизаме всеки мач за победа независимо от про­тивника. В момента сме в подем и моти­вацията ни е на ви­соко ниво.

- Притесняваш ли се, че може да подцените твоя бивш отбор?
- ЦСКА е голямо име. Няма място за подценяване в такъв мач. Това, че имат проблеми, не трябва да ни успокоява.

Вестник "Меридиан мач"