Платини трябва да си заслужи парите

Загубата на Лудогорец от Черно море до голяма степен има своето обяснение. След сгъстения цикъл от двубои поражението сякаш бе очаквано. Макар че тези неща се случват и на големите европейски отбори. Стойчо Стоев трябваше да направи малко повече промени по състава, да го освежи след двубоя с Базел. Разградчани имат доста равностойни играчи и се учудвам защо нямаше по-големи рокади, след като потенциалът на тима го позволява.

В мачовете от груповата фаза на Лига Европа тимът ще изглежда по друг начин, а не както срещу Базел. Това обаче ще е за сметка на вътрешното първенство, където не са изключени още такива негативни резултати както с Черно море.

В групите зарядът е много по-голям. Всеки ще иска да се покаже в турнирите. Гледайки с какви играчи разполага Стойчо Стоев, няма да е проблем да прави по 5-6 смени в състава за мачовете в Европа и у нас. Самият факт, че имат четирима централни защитници, е показателен. Отборът спокойно може да тъче на два стана.

Лудогорец има шансове да излезе от тази група. Отборът понатрупа опит и видя, че няма невъзможни неща. Липсата на напрежението от директните елиминации в два мача ще помогне на тима и той ще играе по-освободено.

Задължително трябва да отбележим слабата игра на Мишел Платини дотук. Той е футболист на настроение. Играе, когато иска, а не когато отборът има нужда от него. Всички хора променят работните си места за повече пари. Нормално е да се е поблазнил от по-големите пари в Лудогорец спрямо ЦСКА. Но все пак е нужно да разбере, че трябва да си ги заслужи. Засега с нищо не оправдава очакванията към него. Няма да се учудя, ако в най-скоро време пак се разсърди на някого, както го е правил и в ЦСКА, и в Черноморец. Поначало Мишел Платини не е подходящ за стила на игра на Лудогорец.

Спрямо него Стойчо Стоев пък оправдава доверието, но с последните два-три мача се върна назад. Забелязва се едно отстъпление, но Базел е един много сериозен отбор, с голям опит и това си пролича и в двата сблъсъка. Лудогорец още не е дорасъл за Шампионската лига.

Андрей Желязков, вестник "Тема спорт"