Лудогорец без нападател срещу Лацио?

Снимка: БГНЕС
Интересни идеи обсъжда треньорският щаб на Лудогорец няколко дни преди важния мач с Лацио в Лига Европа. В четвъртък шампионите излизат на "Стадио Олимпико" срещу носителя на Купата на Италия в първи 1/16-финал от турнира. По информация на "7 дни спорт" обаче в щаба се обсъжда и един възможен експеримент в единайсеторката на разградчани.

Става въпрос до прибягване към схема без типичен централен нападател. След идването на Стойчо Стоев отборът нито един път не е оставял Роман Безяк, Жуниор Кишада или Мишел Платини извън титулярния състав. Задължително един от тримата води атаката на шампионите. Този път обаче е възможно да се жертва именно нападателят, за да се насити средната линия. Вкарването на още един халф пред Светослав Дяков и Христо Златински на практика вади от състава Безяк или Кишада. Незаменимият за отбора Марселиньо може да бъде използван на върха на атаката. Постът не му е толкова непознат, въпреки че точно от една година бразилецът не е играл на такава позиция. Една от идеите на Стойчо Стоев и неговия екип е да се насити средната линия на шампионите. Лацио често разчита на повече полузащитници и точно заради това се обсъжда включването на Фабио Ешпиньо. До момента и тримата вътрешни халфове на шампионите Дяков, Златински и Ешпиньо изнесоха силна подготовка. Точно това е един от постовете, на които треньорът на шампионите се колебае на кого да разчита. Българските национали се сработиха отлично и дават голяма сигурност в дефанзивен план, особено при отнемане на топката. Ешпиньо пък се отличи с креативността си и добрия си поглед над играта, португалецът обаче леко отстъпва при единоборствата за сметка на останалите си колеги.

В същото време стана ясно, че бранителят Александър Барт провежда интензивно възстановяване преди мача с Лацио. Централният защитник пропусна цялата подготовка заради контузия в прасеца. След лечението при Марияна в Сърбия Барт показа голямо подобрение и дори записа 10 минути в мача с Нефтохимик. Стойчо Стоев иска да има на разположение трима бранители за мача с Лацио, след като Георги Терзиев със сигурност е аут, а Александър Александров няма картотека за Лига Европа. Във вчерашния почивен ден за Лудогорец натоварванията за Барт не спират. Той се готви под зоркия поглед на клубния лекар д-р Ивайло Якимов. Французинът прави процедури с ултразвук, за да може мускулатурата му да укрепне. Кондиционният специалист Хавиер Кастийо също помага в тренировките на един от основните футболисти на Стойчо Стоев.

Симеон Кичуков, вестник "7 дни спорт"