Лудогорец на косъм от победата във Варна (ВИДЕО)

След като два мача „моряците” спъват разградчани и не им позволяват да си тръгнат с трите точки, като първо им нанесоха най – тежкото поражение в първенството до момента с 3-1, а след това откраднаха точка на „Лудогорец Арена”, днес на стадион „Тича”, мачът завърши 1-1 и по този начин, отборът на Георги Иванов за трети пореден двубой с „орлите” не познава вкуса на поражението.

Първото полувреме приключи без попадения. Черно Море се опитваше да застрашава гостите предимно на контраатака. Божилов на два пъти затрудни Владислав Стоянов. Първо нападателят стреля от далеч и стражът на „орлите” се справи, а в 25-та минута Стоянов спаси сигурен гол в своята врата, след като отново Божилов засече с глава центриране от корнер. Малко по – късно Лудогорец отговори с отлична атака. Мисиджан се откъсна от отбраната на домакините, намери Марселиньо, но бразилецът стреля много неточно.

В 30-та минута бе най – чистото положение за „зелените”. Йордан Минев пусна успореден пас към Мисиджан в наказателното поле, но Стефан Станчев изчисти топката почти от гол линията.

През второто полувреме головите възможности и пред двата отбора почти липсваха. Христо Златински отправи много опасен удар в 62-та минута, но стражът на гостите успя да се справи. В 78-та минута обаче Златински отбеляза. Той се разписа от бялата точка, след като съдията отсъди дузпа за игра с ръка при изстрел на Мисиджан. В добавеното време обаче, „моряците” стигнаха до гол. Автор на гола стана Бакари, след неразбирателство в защитата на гостите.

Равенството запазва шансовете на Литекс и ЦСКА да се борят до край за титлата, а Черно море ще продължава да играе за своята чест.

Статистика и коментари
Запис