Лудогорец преклони глава под Аязмото (ВИДЕО)

Берое се наложи над Лудогорец в Стара Загора, побеждавайки шампиона на България с 2-0. Попаденията в срещата бяха дело на Иво Иванов през първата част и Зехиров след почивката.

Въпреки думите на Г. Дерменджиев преди двубоят, че разградчани няма да мислят за предстоящия полуфинал с Левски, на терена проличаха липси на ключови футболисти, които очевидно получиха почивка от наставника. Треньорът на гостите не използва в днешния сблъсък - Моци, Марселиньо, Ешпиньо и Барт. Отсъствието на ключови играчи в защитния вал на шампионите, доведе и до гола на старозагорци. След центриране от корнер, колективна грешка в отбраната на Лудогорец, доведе до откриване на резултата. Иво Иванов се оказа най - съобразителен и отбеляза след създалото се разбъркване в наказателното поле в 38-та минута. Повече попадения до края на полувремето не паднаха, а в добавеното време, "заралии" можеха дори да удвоят аванса си.

През втората част двата отбора предложиха много единоборства, но малко интересни положения пред двете врати. Въпреки равностойния сблъсък, Берое успя да накаже Лудогорец за втори път. Отличен пробив на Атанас Зехиров завърши с плътен и силен изстрел, който се спря в мрежата зад Владислав Стоянов. По този начин бе оформен и крайния резултат в мача. До края на срещата Петър Хубчев бе отстранен от рефера заради оспорване на съдийско решение, което не бе единствено на наставника срещу Георги Кабаков.

Лудогорец продължава да води с 8т. пред втория Локомотив (София), преди мачът на столичните железничари утре с Ботев Пловдив.

Статистика и коментари
Запис