Утре Ивайло Петев се изправя пред своя учител - Ферарио Спасов

Снимка: ludogorec.net
Утре в Пловдив един срещу друг ще се изправят Ботев и Лудогорец, двата най-силни провинциални отбора в "А" група заедно с Черноморец. Битката край Бирената до голяма степен ще реши борбата за есенен първенец в шампионата, но и ще предложи сблъсък между ученик и учител. Ивайло Петев за първи път в треньорската си кариера ще води отбора си срещу Ферарио Спасов. Именно Феро беше човекът, който даде път на Петев в големия футбол. Мустакатият специалист от Ловеч повярва в едно младо момче от Баховица и го наложи в първия отбор на оранжевите много преди да се появят звезди като Хидиуед, Буши, Хаджи и др. Ивайло Петев беше нужният човек в Литекс, който даваше така необходимата стабилност в средата на терена. Неслучайно спечели всичко в България с екипа на родния си клуб.

Сега предстои да видим какво ще направи срещу учителя си и готов ли е да го победи. В интерес на истината Петев и Феро са нещо повече от колеги. Двамата ще бъдат противници за 90 минути утре, но на първо място са големи приятели. Факт, който ще бъде загърбен поне за момент.

Досега единственият негов треньор, срещу когото се е изправял Петев, е Димитър Димитров с Черноморец. Срещу Херо главният мениджър на Лудогорец успя да запише една единствена победа, и то през миналия сезон. В 28-ия кръг разградчани удариха бургазлии с 3:1 вкъщи. Преди това бяха направили равен 0:0 на "Лазур" в 13-ия кръг. През този сезон обаче старото куче Херо надхитри ученика си Петев и го би с 1:0 край морето.

Все пак Петев има и още един емблематичен сблъсък. Става дума за дуела му с Димитър Пенев. Стратега наистина никога не е водил Литекс, но има два мача на оранжевите, в които той е начело. Причините са, че веднъж Ферарио Спасов е наказан, а след това пък отсъства от страната, защото разузнава съперник в евротурнирите. Двубоят от скамейките между Петев и Пената остана нерешен миналата година по това време, когато ЦСКА и Лудогорец направиха 2:2 на Армията.

7 дни спорт