Лудогорец с победа от автогол срещу Ботев (ПД)

Лудогорец се наложи като гост с минималното 1:0 над Ботев Пловдив в най-интригуващия двубой от 14-ия кръг на "А" група. Още с първия съдийски сигнал противниците се хвърлиха в люта битка. Ботев и Лудогорец се опитват да налагат високо темпо и преса по целия терен, което води до множество непредизвикани грешки. Постепенно гостите от Разград успяха да наложат своя стил на игра и притиснаха своя опонент.

В 33-ата минута Лудогорец успя да създаде първата голова ситуация в срещата. Светослав Дяков изведе в коридор Франк Гела сам срещу вратаря, но фланговият играч не успя да уцели хубаво топката и Христо Иванов със самоотвержена намеса запази мрежата суха. Шест минути по-късно "орлите" отново бяха на крачка от отбелязване на попадение. Иван Стоянов центрира остро успоредно на голлинията и топката отиваше към Гела, който бе на два метра от вратата. Защитник на Ботев обаче в последния момент се хвърли на шпагат и изчисти кълбото. Въпреки това през първата част настоящият шампион на България не демонстрира играта, която всички фенове са свикнали да наблюдават. Влияние за това оказа липсата на Марселиньо, който заради болки в крака остана на резервната скамейка. Отсъствието на бразилеца се усети в офанзивен план, където липсваше импровицация и достатъчно класа.

В 58-ата минута Ботев Пловдив имаше сериозни претенции за дузпа. Гела спря нескопосано топката и тя го удари в ръката, но реферът Таско Тасков остана безмълвен. Футболистите наобиколиха главния съдия за да му поискат сметка, в следствие на което Йордан Христов получи жълт картон. В 69-ата минута Лудогорец излезе напред в резултата. Емил Гъргоров изведе Мирослав Иванов, който центрира. В опита си да изчисти топката, Бобан Грънчаров я прати в собствената си врата за съжаление на повече от 5 000 зрители на "Колежа".

В 81-ата минута Гъргоров пропусна да сложи точка на спора. Грънчаров, който очевидно има лош ден се размина по детински начин с топката, която попадна в нападателя на "орлите". Вместо да заложи на техниката, Бадема затвори очите и стреля с всичка сили право във вратаря. В 86-ата минута Таско Тасков не зачете доста спорен гол, тъй като неговият помощник вдигна флага за засада. При тази ситуация в момента на паса имаше футболист на Ботев зад защитата, но Иван Цветков, който вкара кълбото в мрежата изкочи от задна позиция и не бе в засада.
коментари от срещата