Отличиха Емил Гъргоров и Станислав Генчев

Двама от асовете на Лудогорец - капитанът Емил Гъргоров и опитният халф Станислав Генчев, прибраха три награди в анкетата на вестник "Футбол" и Пресклуб България, която се провежда сред треньорите в професионалния футбол. Генчев бе отличен като футболист №1 на XIII кръг. Тогава "орлите" биха с 2:1 Левски, като и двете попадения бяха дело на полузащитника. Гъргоров пък победи в анкетата след VII кръг. През септември шампионите разгромиха с 5:2 Локо (Пд) на "Лаута". Бадема стана автор на два от головете. Националът заслужи и признанието футболист №1 на септември.

"Благодаря на хората, които са гласували за мен", бе първият коментар на Емил Гъргоров. "Основната ни битка ще бъде с Левски и ЦСКА. "Армейците" не трябва да бъдат подценявани, защото през втория полусезон ще изглеждат още по-добре“, убеден е капитанът на "орлите". Кой коментира лаконично факта, че в 55 мача няма отсъдена дузпа срещу Лудогорец. "В повечето случаи съперниците ни имат един удар към нашата врата. Няма как да се отсъди дузпа без атаки. Възможно е да бъде свирена такава срещу нас до края на сезона, но е възможно и да не бъде", допълни Гъргоров.

Станислав Генчев също благодари за признанието, като в две изречения коментира създалата се истерия през последните дни. "Ние сме трън в очите на много хора. Те се опитват да омаловажат труда ни, но ние много добре знаем откъде идват тези неща и не им обръщаме внимание. За нас е важно да играем добре. Ако го правим, се вижда, че всичко се решава на терена“, категоричет бе Генчев.