Лудогорец внася документите за преиграването с Ботев в понеделник

Снимка: Антон Атанасов
Ръководството на Лудогорец ще внесе в БФС в понеделник официално искане за преиграване на мача с Ботев (Пловдив). Това заяви изпълнителният директор на разградчани Ангел Петричев. Както е известно, вчера шампионите обявиха, че са готови отново да играят с "канарчетата" заради скандалите при победата с 1:0 в сряда.

"В момента оформяме писмото, което ще внесем в БФС в понеделник. Наясно сме, че правилниците не позволяват подобно нещо, тъй като няма формално нарушение на правилата. Това обаче е прецедент и се надяваме в БФС да вземат под внимание желанието на двата отбора. Нямаме никакви претенции към това къде ще се играе срещата и кой ще бъде главен арбитър. Нека мачът е на стадион "Христо Ботев", който е с много добро тревно покритие и това ще ни позволи да покажем възможностите си", коментира пред "Дарик" Петричев.

Той допълни, че Лудогорец не се е отказал и от другото си намерение в предстоящите мачове да си правят дузпи и отбелязват автоголове. "Не сме се отказали от това си намерение. Проучваме обаче нещата дали подобни действия нямат да бъдат наказуеми за клуба и за играчите, тъй като при дузпи се показват картони, а нарочни автоголове могат да бъдат приети като липса на феърплей и да бъдем наказвани. Адвокатите ни работят по този въпрос", допълни още той.

Шефът в Лудогорец заяви, че кампанията, която е поведена срещу отбора е мотивирала допълнително футболистите и треньорите. "Тази кампания действа доста мотивиращо. Всички в отбора са амбицирани да покажем силни игри и да докажем, че печелим мачовете си на терена", завърши Петричев.