ЛУДОГОРЕЦ ОТНОВО ЗИМУВА НА ПЪРВО МЯСТО!

Снимка: Тодор Христов
Лудогорец победи гостуващия тим на Монтана в мач от 15-ия кръг на "А" група. "Орлите" записаха заслужена победа с 3:0 и по този начин ще зимуват на върха в класирането. Попаденията бяха дело на Любомир Гулдан (33), Иван Стоянов (45д) и Михаил Александров (85).

Монтана игра цяло полевреме с човек по-малко, тъй като Лахчев бе изгонен за отправена реплика към Станислав Ставров, след като реферът посочи бялата точка.

Още с първия съдийски сигнал домакините притиснаха своя опонент. Първото опасно положение бе в 12-ата минута, когато Емил Гъргоров изведе Иван Стоянов сам срещу вратаря, но фланговият футболист се забави и бранител на Монтана парира неговия изстрел.

В 33-ата минута логичното се случи. Защитникът Любомир Гулдан откри резултата. Мирослав Иванов стреля силно, Веселин Цветковски отби и кълбото отново попадна в краката на нисичкия полузащитник. Последва нов удар, който стража на гостите отрази, но този път топката попадна у Гулдан, който от няколко метра не сгреши. Попадението даде допълнително самочувствие на домакините, които се хвърлиха в още по-смели набези.

В самия край на първата част възпитаниците на Ивайло Петев си осигуриха комфортна преднина. Витиня напредна мощно, влезе в наказателното поле и бе съборен. Главният съдия без никакво колебание посочи бялата точка, откъдето Иван Стоянов бе безкомпромисен. Преди изпълнението на наказателния удар Милен Лахчев видя червения цвят на картона за реплика към съдията.

Втората част по нищо не се различаваше от първата. На терена имаше само един тим - този на домакините. В 55-ата минута Станислав Генчев бе изведен сам срещу вратаря и се пробва да го прехвърли, но опитът му се оказа несполучлив, тъй като прати топката право в ръцете на Цветковски.

Монтана отговори чрез топовен изстрел на Петров от около 30 метра, който срещна десния стълб зад Урош Голубович. Това бе и ининственият шанс на гостите за гол.

В 85-ата минута Михаил Александров направи резултата класически. Футболистът на "орлите" се възползва по отличен начин от центриране на Димо Бакалов и прати топката в мрежата за крайното 3:0.

Отборът на Лудогорец събра актив от 38 точки и ще зимува на върха. Един пунк по-малко в актива си има Левски, който е втори в класирането.


ЛУДОГОРЕЦ - МОНТАНА 3:0

1:0 Гулдан 33
2:0 Стоянов 45 д.
3:0 Александров 85
КЛАСАЦИЯ