Бадема пак спортист №1 на Разград, изпревари колоездач с национален рекорд

Снимка: Dariknews.bg
Капитанът на футболния клуб „Лудогорец“ Емил Гъргоров за втори пореден път бе избран за „Спортист на годината в община Разград“.

Класирането се прави след предварителни номинации от спортните клубове, гласуване от деветчленна комисия от спортни хора, общински съветници и журналисти, а накрая прилагане на предварително уточнени коефициенти, свързани с престижа на състезанията, спечелени от номинирания състезател, с мястото, което е заел, с това олимпийски ли е спортът му.

Непосредствено след Бадема в десетката на Разград е класиран неговият съотборник Светослав Дяков, който преди година бе на четвърта позиция, през 2011 г. в десетката имаше още двама играчи на отбора – шампион и носител на Купата и Суперкупата на България, сега обаче бе въведено ограничение от по 2 номинации от клуб.

Трети остана колоездачът Мирослав Минчев, който през тази година подобри националният рекорд на 1000 метра от място. След него са боксьорът Стилян Костов, бадминтонистката Десислава Танева, лекоатлетката Елена Борисова, борецът Джехан Ебазер, шахматистът Ивайло Енчев, колоездачът Денис Али и състезателката по стрелба с лък Росица Николова.

За втора година Ивайло Петев е треньор №1 в Разград, а футболният тим - отбор на годината. За най-перспективен млад състезател бе избран 13-годишният борец Сертан Ахмед.

Церемонията по връчване на наградите е насрочена за 11 часа на 17 декември. За пръв път от 2006 г. се очаква към купите и статуетките отново да има парични премии, като тази за „Спортист №1“ вероятно ще е 300 лв., а за отбор – 500 лв. Официално решение за отделянето на средства от общинската хазна обаче все още няма.

Гонг