Половината номинирани за „Футболист на „А“-група“ са от „Лудогорец“

Снимка: ludogorec.net
Общо седем номинации в две от трите категории в тазгодишната класация „Футболист на годината“ има шампионът и носител на Купата и Суперкупата на България. Двама от играчите на „Лудогорец“ са номинирани в по две категории.

130 спортни журналисти са автори на предложенията за включване в класацията. Организаторите обявиха днес в азбучен ред по 10 от събралите най-много гласове за „Футболист на годината“ и „Футболист на „А“-група“, както и петима от категорията „Откритие на годината“. Подредбата по гласове ще стане ясна на церемония на 27 декември.

По два пъти номинирани са капитанът на „Лудогорец“ Емил Гъргоров и друг от националите на „Лудогорец“ Светослав Дяков. Те са в класациите за „Футболист на годината“ и „Футболист на „А“-група“. Конкуренти в първата са им: Владимир Гаджев (Левски), Георги Миланов (Литекс), Димитър Бербатов (Манчестър Юн/Фулъм, Анг), Иван Иванов (Партизан, Сърбия), Ивелин Попов (Газиантеп, Тур/Кубан, Рус), Николай Михайлов (Твенте, Хол), Станислав Манолев (ПСВ Айндховен, Хол) и Стилиян Петров (Астън Вила, Анг).

В категорията „Футболист на „А“-група“ половината от номинациите са за представители на „Лудогорец“. Освен Гъргоров и Дяков предложени за тази титла са: Мирослав Иванов, Марселиньо и Станислав Генчев. Техни конкуренти са: Базил де Карвальо (Левски), Владимир Гаджев (Левски), Георги Миланов (Литекс), Иван Цветков (Левски/Ботев Пд), Мишел Платини (ЦСКА).

Антон Карачанаков (ЦСКА), Антонио Вутов (Левски), Георги Китанов (Черно море), Георги Миланов (Литекс), и Тодор Неделев (Ботев Пд) са номинациите за „Откритие на годината“.

На церемонията призове ще бъдат връчени още и за: феърплей, най-красив гол и цялостен принос към развитието на футбола.

Дарик