Официално: Домусчиев е казал истината за ТВ правата

Собственикът на Лудогорец Кирил Домусчиев е казал истината за ТВ правата и не е излъгал за нищо. Това стана ясно днес, след заседанието на Изпълкома на БФС. Оказа се, че ако Домусчиев, Батков, Борисов и Иво Иванов не са дали офертата от 2 млн. лева (б.а. почти половината от тези пари вече са платени на клубовете), отборите от "А" група са щели да вземат максимум 1,4 млн. лева от ТВ права и то с голяма вероятност да не получат поне 30-40% от тях.

"Всички преговори с всички телевизии са одобрени или отхвърлени от клубовете. Имало е представители на отборите и на професионалната лига. Престанете да ровите. По-чиста сделка няма. Срещахме се осем пъти преди да бъде подписан договор. Няма нищо скрито-покрито. Най-голямата оферта е първата оферта през юли - 2,8 млн. лева. Тя бе дадена от три телевизии - в нея ТВ 7 не се бе включила. Клубовете я отказаха. Втората е за 2,2 млн. лева, след като една от трите телевизии се отказва. Тя също е отхвърлена от клубовете. След 10-ия кръг има предложения само от ТВ7 и БНТ, които също са отказани. След това е офертата за 2 млн. за оставащите 20 кръга и тя бе приета. От нея на клубовете вече са преведени повече пари, отколкото предложената от която и да е телевизия сума.

Офертата бе приета от всички клубове, включително и от представителя на Ботев (Пловдив). Що се касае до Вальо Михов - с него сме работили дълги години. Не е вярно, че той е изпращал писмена оферта за ТВ правата. Дойде и заяви устно, че можел с известни условия да осигури около 2,5-3 млн. лева. Няколко пъти го поканихме да отправи писмена оферта, но не го стори. Михов присъства и на заседание на Изпълкома, на което не показа никаква писмена оферта", каза Борислав Михайлов по въпроса с ТВ правата.

Спортал