Милисавлевич: Лудогорец е голяма крачка напред за мен

Снимка: Gong.bg
Сръбският атакуващ полузащитник Неманя Милисавлевич е едно от двете нови попълнения на шампиона Лудгорец. Той идва от румънския Рапид (Букурещ) и подписа договор за 2.5 години. Неманя вярва, че с Лудогорец ще изпълни една от мечтите си във футбола - участие в груповата фаза на Шампионската лига.

Неманя, добре дошъл в България. Как се стигна до трансфера ти в Лудогорец? Кой от клуба те потърси?
- Благодаря ви, посрещането тук наистина е много топло и съм благодарен за това. Как се стигна до трансфера? Ами, аз изиграх две контроли срещу Лудогорец с отборите на Васлуй и Рапид (Букурещ), откъдето идвам. Първата бе в Австрия, втората в Разград. Обади ми се треньорът - господин Ивайло Петев. Той ме е поискал и благодарение на него съм тук. Вярвам, че няма да го разочаровам и ще е доволен от това си решение. Петев е говорил с моя мениджър и така.

Трябваше ли ти много време да мислиш върху офертата?
- Не. Бях много щастлив, че ме иска такъв клуб, който има перфектна организация, база, условия. Който е шампион и се бори за всички отличия в България. Разбрахме се само за два дни с господин Петев. Важно е и че съм близо до моята родина Сърбия. Без да се колебая приех офертата и съм много щастлив.

Разкажи нещо повече за кариерата ти до момента.
- Юноша съм на Раднички (Ниш), след което играх един сезон в ОФК (Белгард). После отидох в Македония, където спечелих дубъл с тима на Работнички от Скопие. Това е най-големият ми успех до момента. Последва нов престой в чужбина, след като поех към Румъния. Започнах във Васлуй, където играех рамо до рамо със Станислав Генчев, с който се събрахме отново тук, в Лудогорец. За Васлуй имам доста мачове - над 70 са. За да премина в Рапид (Букурещ), откъдето бях трансфериран в новия ми клуб. Това е кариерата ми.

Къде си се чувствал най-добре?
- В Скопие, в Работнички. Но усещам, че нещата ще се променят и след време ще казвам, че съм се чувствал най-добре в България. Щастлив съм, че ме посрещате така топло, както вече казах. Благодаря ви!

Сериозната финансова криза в Рапид също ли е сред причините, заради които прие да станеш част от Лудогорец?
- Няма да си крива душата - да, и това е причина, но не е основната. Рапид е пред банкрут, условията там не са добри в момента. И други футболисти напускат клуба, положението му е тежко.

Какво знаеш за останалите български отбори?
- Знам доста за ЦСКА и Левски, които винаги са в борбата за титлата. Сега също е така, а Левски изглежда ни е основен конкурент за първото място. Добри отбори са, с качествени футболисти. Аз уважавам всичките съперници. Гледал съм мачове от българското първенство и съм запознат с него, с качеството му.

Кое е по-силно според теб - румънското или българското?
- Мисля, че са на едно ниво. Няма големи разлики - разчита се повече на техниката. Разбира се, има и битка.

Какви са твоите лични цели в Лудогорец?
- Първо да направя добра подготовка. Ще дам всичко от себе си във всяка една тренировка и контролен мач. Разбира се, искам да се наложа в състава на господин Петев и да играя. След това, най-важната цел е Лудогорец да защити титлата си в България и дай Боже да влезе в групите на Шампионската лига. За всеки футболист, особено от Балканите, е сбъднат сън да играе в най-големия турнир. Дано направя това с екипа на Лудогорец.

Миналото лято Лудогорец отпадна много нещастно от този турнир...
- Да, да, знам всичко. Имах възможност да гледам реванша с Динамо в Загреб. Наистина беше много нещастно. Тогава не съм предполагал, че един ден ще бъда част от Лудогорец, но ми стана тъжно, че този отбор се сбогува с турнира в последната секунда на 6-минутното продължение. Дано сега станем шампиони и този път имаме повече късмет в Лигата.

Запознали се със своите сънародници в Лудогорец - вратарите Урош Голубович и Иван Чворович и по-лесно ли ще се адаптираш тук с тяхна помощ?
- Разбира се, че е добре, когато си в отбор от друга страна да има поне един твой сънародник. Радвам се. Запознах се с тях, говорихме доста. Както казах, доста близък съм и със Станислав Генчев, който е прекрасен футболист и човек. Той също много ми помага тук. Атмосферата в съблекалнята е прекрасна и няма да ми трябва много време за адаптация. Сигурен съм в това. А и нашите страни са доста близки.

Този трансфер крачка напред ли е за таб в кариерата ти?
- Определено! Голяма крачка е. Сега вече мога отново да изпитам онова чувство, което изпитах в Македония - да бъда шампион. Но тук е в пъти по-добре като организация.

Искаш ли да щажеш нещо на феновете на Лудогорец?
- Искам да им обещая, че ще дам всичко най-добро от себе си, за да помогна на отбора да изпълни високите си цели. Знам, че Разград не е много голям град, но пък феновете на Лудогорец обичат силно клуба си и стадионът винаги е пълен. Дано ги радвам с играта си. Поздравявам ги.

ВИЗИТКА

Име: Неманя Милисавлевич
Роден на: 01 ноември 1984 г. в Брус
Ръст: 176 см.
Тегло: 69 кг.
Пост: атакуващ полузащитник, крило
Юноша на: Рад (Белград)
Идва от: Рапид (Букурещ)

КАРИЕРА ДО МОМЕНТА

2003-2006 г. Раднички (Ниш) 38 мача, 11 гола
2006-2007 г. ОФК (Белград) 21 мача, 4 гола
2007-2008 г. Работнички (Скопие, Македония) 27 мача, 7 гола
2008 г. Вардар (Скопие, Македония) 16 мача, 2 гола
2009-2011 г. Васлуй (Румъния) 78 мача, 2 гола
2012 г. Рапид (Букурещ, Румъния) 18 мача

Sportline