Миро Иванов: Отказах на Мъри, искам нова титла с Лудогорец (ВИДЕО)

Мирослав Иванов безспорно е феномен. Само до преди няколко месеца нисичкият полузащитник бе близо до изхода на „Лудогорец Арена" – в началото на дебютния за разградчани сезон в „А“ група. Сега, малко повече от година по-късно, е един от основните футболисти в селекцията на старши треньора Ивайло Петев.

Метаморфозата, която претърпя Деко, е видима за всички, а силата му усетиха двата родни гранда Левски и ЦСКА. С попадението си във вратата на „армейците“ пък Иванов записа със златни букви името си в историята на Лудогорието, след като именно този гол донесе шампионската титла на Чудото от Делиормана.

Как успя да се преобрази, каква е тайната формула на Лудогорец – здрав труд, здраво съдийско рамо или употреба на забранени вещества, доколко успешен беше престоят му в Левски и надява ли се на повиквателна от Любослав Пенев.


За статуса си на „неприкосновен“ в Лудогорец

- Поласкан съм от думите на Кирил Домусчиев, но не смятам, че има някой в Лудогорец, който може да се похвали с това, че е неприкосновен. Аз се старая да давам максимума от себе си във всяка една минута – независио дали съм на тренировка, или на мач. Това трябва да правят и всички останали в отбора. Няма как да не съм радостен от факта, че станахме шампиони с мой гол, но в случая по-важен е спечеленият трофей. Искрено се надявам, че този сезон ще успеем да дублираме титлата.

Мечтае ли Мирослав Иванов за трансфер зад граница?

- Няма кой да извади 1,2 млн.евро за мен, просто тази сума е нереална, въпреки че е обявена на няколко места. А и не става въпрос само за мен, а и много други родни играчи. Виждате колко трудно се пласираме в чужбина. Нямам договорка с Кирил Домусчиев какво би се случило, ако се появи оферта да замина зад граница. В момента такава няма, или поне аз не знам. Имам договор за още 1,5 години с Лудогорец и смятам да го изпълня към момента.

Периодът в Левски и може ли Деко да се завърне на "Герена"?

- Лично за мен, периодът ми в Левски бе голям успех. Просто се получи така, че в тима се бе оформило едно ядро от 14-15 човека, като титулярните единайсет бяха бетонирани. Аз винаги влизах в игра, но просто беше трудно да се преборя за място стартовия състав. Беше почти невъзможно и същевременно напълно нормално – тези момчета носеха титли и купи на "Герена". Сега ситуацията в Лудогорец е идентична.

Никога няма да съжалявам за времето, в което бях със синята фланелка. Доволен съм това, което направих. Просто се стигна до един даден момент, в който, след като си бяха тръгнали голяма част от еврогероите, аз бях сред нарочените виновници за всеки един от провалите на Левски. Още при Велислав Вуцов признах на ръководството, че искам да си ходя, но впоследстие останах, въпреки че имах няколко оферти, включително и от Мъри Стоилов да отида в Литекс. При Кокала обаче бях сигурен, че времето ми на „Герена“ е изтекло.

По-късно никой не се е опитвал да ме върне в Левски, дори и Гонзо. Не съм мислил за трансфер отново при "сините", защото е некоректно, тъй като имам договор с Лудогорец. Пак казвам, на никого не съм обиден, включително и на вас, журналистите. Търпях много критики, това много ме дразнеше, но с времето свикнах. В крайна сметка остават само хубавите спомени – титлите, купите, мачовете в Шампионската лига. Не всеки ден ти се случва да си титуляр на „Камп Ноу“. Факт е, че Левски ми даде повече, отколкото аз на него.

Съдийски отбор ли е Лудогорец?

- Ако трябва да бъда честен, помощник-съдията на двубоя с Ботев сгреши. Голът на Иван Цветков бе редовен. Наистина „канарчетата“ бяха ощетени. Факт е обаче, че и в други мачове се получават подобни ситуации, но не се вдига такъв шум. Не смятам, че сме лансирани повече от който и да е друг отбор. Може би е имало отсъждания в наша полза, но и ние сме били сред ощетяваните.

Спомнете си нарушението срещу Марселиньо срещу ЦСКА миналата година, отменения гол на Гъргоров, изчистената от голлинията с ръка топка от футболист на Ботев миналата година в двубоя за Купата на България. Просто на родния футболист му е вродено, включително и на мен, да се оправдава след всеки неуспех със съдията.

Какво значение има това, че няма свирена дузпа срещу нас? След като не могат да стигнат до наказателното ни поле, нормално е такава да не бъде отсъдена. Виждате, че всеки един футболен специалист и треньор у нас казва, че играем най-добрия футбол. И какъв допинг? Просто имаме самочувствие, играем хубав и техничен футбол. Ако употребяваме забранени вещества, нали ще ни хванат бързо. Все някой ще изгърми, все пак има допинг контрол както в Шампионската лига, така и в „А“ група.

Очаква ли дебют в националния отбор при Люво Пенев?

- Старая се да играя добър футбол, най-вече за собствено удовлетворение. Нямам амбиции за националния отбор. Искам с това, което правя, да радвам спортно-техническото ръководство и шефовете да са доволни от мен. Разбира се, за всеки би било чест да играе за родината си. До момента обаче такъв не съм имал нито при мъжете, нито при младежите. Без значение от липсата на такава обаче пожелавам успех и късмет на Любослав Пенев и останалите момчетата, защото ще имат нужда от такъв, ако искат да се класират в Бразилия догодина.

ludogorec.net видео плеър


Livesport