Себастиян Ернандес е част от втория дрийм тим на Колумбия

Новото попълнение на Лудогорец Себастиян Ернандес не е никак случайно име в родината си. Халфът идва със сериозна визитка и голяма заявка да помогне на шампионите по пътя им към втора титла. Ернандес е част от отбора, който е смятан за втория дрийм тим в историята на Колумбия. Повече от 10 години след Фаустино Асприля и Карлос Валдерама Фалкао и компания също изгряха на небосклона.

От няколко години насам колумбийският футбол се асоциира само с едно-единствено име - Радамел Фалкао Гарсия Сарате. Съвсем не са далеч дните обаче, когато националният отбор, който така добре подкрепя Фалкао в момента, се оформи като една сериозна група млади таланти.

Бойното кръщение на тези момчета беше на световното първенство за младежи до 20 години. Момчетата на Едуардо Лара постигнаха един от най-големите си успехи в последно време, като се класираха за 1/8-финалите на турнира.
По това време обаче отборът е съставен от футболисти, които в момента играят в едни от най-изявените отбори в Европа. Така например в защитата тогава са настоящите играчи на Милан и Наполи Кристиян Сапата и Хуан Сунига. В средата на терена пък истинска фурия е сегашната звезда на Интер Фреди Гуарин. Халфът прави голям фурор на първенството в Холандия и не случайно после следва трансфер в Бока Хуниорс. Звездите в предни позиции обаче са Радамел Фалкао и Уго Родайега. Точно този Родайега, който в момента играе редом до Димитър Бербатов във Фулъм.

Играейки зад двамата, с пълна сила се вижда талантът на Себатиян Ернандес. Атакуващият полузащитник разкрива качествата си и прави много добър турнир. Големият му удар обаче е на Копа Судамерикана за младежи до 20 години в родината му. Колумбия печели титлата и именно след тези два турнира Себастиян преминава в най-титулувания тим в страната - Милионариос. Въпреки това не успява да се наложи в гранда и следват няколко нови дестинации - Емелец, Депортиво Кали, Депортес Куиндио, Онсе, Атлетико Уила и Индепендиенте Меделин. Навсякъде той се задържа по една година, но въпреки това показва таланта си. За последните 5 години има 22 гола в първенството, и то за играч, който се подвизава изтеглен по-назад. Сега Ернандес е изправен пред първото си изпитание да играе в Европа.

7 дни спорт