"А" група без излъчване по ТВ+

Снимка: ludogorec.net
"А" група вече няма да се предава по ТВ+. От фирмата, притежаваща правата на футболния шампионат - "Футбол Про Медиа", обявиха новината в официално обръщение. Причината - неизпълнение на договорни задължения от страна на ТВ+.

Това се случва след като шефът на ТВ 7 Николай Бареков атакува БФС и "Футбол Про Медия" за сключените договори и начина на излъчване на "А" група. Очаква се именно ТВ 7 да е най-облагодетелствана от случилото се и да предава мачовете през пролетта, след като вече обяви подобна готовност. Ето официалното съобщение от "Футбол Про Медия" - фирмата на Кирил Домусчиев, Тодор Батков и "Титан".

"Уважаеми госпожи/господа,

На 15 януари 2013 година „Футбол Про Медиа“ ООД развали договора с „БГ САТ“ АД за отстъпване на телевизионни права. По силата на контракта нашата компания беше предоставила на телевизиите „ТВ плюс“ и „Филм плюс“ изключителното право на „първи избор“ на футболните срещи от ХІІ до ХХХ кръг от „А“ ФГ на българското първенство, сезон 2012/2013 г.

Причината за развалянето е неизпълнение на договорни задължения от страна на „БГ САТ“ АД.

„Футбол Про Медиа“ ООД ще стратира преговори с представители на заинтересованите водещи телевизии в България за излъчване на мачове от футболното първенство през пролетния полусезон, като запазва партньорството си с Българската Национална Телевизия. Нашата цел е да осигурим излъчването на живо на поне четири срещи от всеки кръг и ще продължим да изискваме високо качество на телевизионния продукт.

При успех в бъдещите преговори „Футбол Про Медиа“ ООД ще оповести публично името на телевизията, която ще получи права за отразяване на мачове от първенството.

РЪКОВОДСТВО НА „ФУТБОЛ ПРО МЕДИА“ ООД"