Лудогорец представи Себастиян Ернандес

Снимка: Gong.bg
Шампионът на България Лудогорец представи днес официално перлата в зимната си селекция. Разградчани привлякоха футболист, който ще е реална алтернатива на звездата Марселиньо. В лагера на „орлите“ вече е колумбиецът Себастиян Ернандес Мехия, който се забави с пристигането си заради проблеми с документите. От днес обаче Ернандес вече тренира със своите съотборници край Белек.

Колумбиецът е на 26 години и до момента не е играл в Европа, като Лудогорец му е първи клуб на контитента. Ернандес е висок 179 см и основната му позиция е на атакуващ полузащитник. Пристигането в Лудогорец не е единствения му допир до Европа. Той е участвал с националния тим на Колумбия на Световното първенство до 17 години във Финландия през 2003 година и на Световното първенство до 20 години в Холандия през 2005 година. За 17-годишните Ернандес играе в 4 мача и бележи 1 гол във финалната фаза. Колумбия стига до полуфинал, където губи от Испания с 0:2, а в последствие губи и мача за третото място срещу Аржентина.

На финалите при 20-годишните в Холандия се изправя и срещу звездата на съвременния футбол Леонел Меси. Колумбия играе осминафинал срещу Аржентина на Меси и логично губи с 1:2, а в последствие аржентинците триумфират, а Меси става голмайстор на шампионата.

В националните гарнитури Ернандес си партнира със звездата на колубмийския футбол Фалкао, с когото са родени през 1986 година.

До този момент Себастиян Ернандес е играл само в отбори от Южна Америка. Освен за тимове от Колубмия Мехия, както е прякорът на футболиста, се е подвидавал още във Венецуела и Еквадор.

Гонг