Петев търси място на Ернандес

Снимка: Gong.bg
Лудогорец представи най-сериозното име в селекцията си Себастиян Ернандес преди 2 дни. Халфът, идващ от Колумбия, без съмнение е сред най-интересни-те футболисти, идвали въобще в Лудогорец. Самият факт, че е играл редом до звезди като Фалкао, Фреди Гуарин или Уго Родайега, е показателен за качествата му. От всичко това следва, че едва ли Себастиян Ернандес идва, за да търка кротко пейката на "Лудогорец Арена", а ще иска да играе.

Тук обаче възниква въпросът има ли място за колумбиеца в сегашния състав на Лудогорец? За година и половина, откакто е в "А" група, съставът от Разград претърпя много малко промени и всички те бяха направени само в наложителен списък. Така например на дяс-ното крило смяната на Мишо Александров с Иван Стоянов дойде тогава, когато софиянецът с №7 дръпна ръчната. Допреди това не излизаше от стартовия състав на зелените.

Ивайло Петев познава най-добре отбора си и знае къде са слабостите му. Досега обаче много малко отбори успяха да ги открият или да ги използват.


Сега Себастиян Ернандес идва като сериозна алтернатива, а и заплаха за мястото на Марселиньо. Звездата на шампионите е непоклатим титуляр още откакто дойде в Разград, но може би това време отмина. Бразилецът изпрати най-колебливите и 6 месеца, откакто е в България, а вече на хоризонта се появи и реална конкуренция. Така на няколко пъти през есента Миро Иванов беше слаган зад нападателя и се справи повече от добре. По този начин обаче се загуби от неизчерпаемата енергия на габровеца по крилото и левия фланг, като че ли спря да работи.

Откакто води Лудогорец Ивайло Петев доказа едно нещо, че не робува на имена. В отбора определено има ядро от играчи, които носят тежестта, но пък в никакъв случай няма неприкосновени футболисти. Показателен е случаят с Мишо Александров и изваждането му от титулярите. Още по-Красноречиво пък говори и слагането на Александър Барт на пейката. Така че ако Себастиян Ернандес покаже качества, то несъмнено ще получи и шанс да се изяви. Ако не, ще си остане поредният играч с визитка, който не успява да се справи в България. Всичко зависи от новия №10 на шампионите.

7 дни спорт