Душан Стевич стана на 42

Снимка: Gong.bg
На снимката: Душан Стевич (210 см) с преводачката в Лудогорец Диляна Маджарова (160 см)

Най-високият човек в българския футбол в момента навършва днес 42 години. Кондиционният специалист на Лудогорец Душан Стевич още от сутринта бе посрещнат с честитки за своя празник. Високият 210 сантиметра бивш баскетболист се очаква да почерпи подобаващо за празника си.

Стевич е роден през 1971 година, а попада в Лудогорец през лятото на 2011 година и от тогава е неизменна част от треньорския щаб на шампионите. Стевич направи много нововъведения в кондиционната подготовка на отбора и това оказа своето влияние, след като Лудогорец стигна до требъл миналата година.

Сърбинът определено е най-високият човек в българския футбол, а някои от футболистите на Лудогорец застанали до него приличат повече на негови деца. Стевич определено събира погледите при всеки допир до отбора на чужди тимове, които наблюдават тренировките на шампионите. Първоначалните въпроси, свързани със Стевич, е дали той е вратар, но бързо разбират каква всъщност е истината.

По случай рожденият си ден днес Душан Стевич получи и една от малкото възможности да проведе тренировка на терен заедно с голяма част от отбора. До момента кондиционният специалист бе предимно във фитнеса на хотела, където се грижи за футболистите, които не тренират пълноценно заради различни травми.

Гонг