Шоко, Барт и Гела пропускат първата контрола на Лудогорец

Трима футболисти ще пропуснат със сигурност първата контролна среща на Лудогорец на турска земя. Проверката ще се играе в петък 25 януари от 17 часа, а съперник е молдовският шампион Шериф Тираспол. Със сигурност обаче в този мач няма да играят Александър Барт, Шоко и Франк Гела.

Има вероятност Ивайло Петев да не рискува още 1-2 футболисти, но това ще стане ясно към края на седмицата. За тримата обаче е сигурно, че няма да могат да вземат участие в мача. За момента най-сериозно е положението на френския бранител Александър Барт. Той има възпаление на коляното, което не му позволява да тренира със своите съотборници.

От няколко дни Барт залага само на фитнес и не се е появявал на терена. Ивайло Петев изрази надежда, че до няколко дни бранителят ще може да се включи в тренировъчния процес. При него под въпрос е участието и във втората контрола на шампионите срещу Екранес идния понеделник, но все пак има вероятност до тогава да бъде готов.

Шоко и Франк Гела се подготвят на облекчен режим, но продължават да изпитват болки и това е причината да не бъдат рискувани в мача срещу молдовците.