Рубин Казан промени програмата на Лудогорец, българите срещат бразилци

Снимка: atleticoparanaense.com
Руският Рубин Казан на практика промени програмата на българския шампион Лудогорец за международния турнир „Марбея къп“, в който ще участват разградчани. Руснаците се отказаха от участие в надпреварата и на тяхно място влезе румънския Рапид Букурещ. Това наложи и някои промени на организаторите, за да се избегне сблъсък на трите румънски тима на старта на турнира.

По първоначална програма Лудогорец трябваше да се изправи срещу Лех Познан на Александър Тонев. След пренареждането на отборите обаче се оказа, че Лудогорец стартира срещу бразилския Алтетико Паранензе.

Това на практика ще бъде първия български отбор, който ще се изправи срещу бразилци в контролни мачове. Двубоят с Атлетико е насрочен за 4 февруари от 11 часа. Запазва се мачът във втория кръг, където Лудогорец ще срещне един от тимовете измежду Динамо Киев и Оцелул в зависимост от резултата на двата мача.

Отказът на Рубин Казан от турнира явно е породен от факта, че предстои важен мач в Лига Европа срещу Атлетико Мадрид на 14 февруари.

Схемата на „Марбея къп“ включва участието на 8 отбора, които са разпределени в четири двойки. Победителите от двойките играят един срещу друг по предварителна схема. Отборите, които направят две победи от двата мача ще играят и финал в турнира. Организацията на надпреварата е на високо ниво, като има специални изисквания, които не са присъщи на обикновени контролни срещи. За победителят в надпреварата е предвидена купа и паричен награден фонд, а мачовете ще се излъчват по телевизията и ще бъдат предаване с 6 камери.

Програмата за първи кръг на турнира:

Динамо Букурещ – Лех Познан

Рапид Букурещ – Кутаиси (Грузия)

Динамо Киев – Оцелул

Лудогорец – Атлетико Паранензе

Гонг